View Single Post
Stary 06-01-2013, 17:03   #38
martinez07
ford::advanced

Model: Sprzedany
Silnik: Duratec 1.8 HE 125KM
Rocznik: 2001
Domyślnie Odp: Spadające obroty po wciśnęciu sprzęgła.

Cytat:
Napisał tanku Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Witam,

Od paru dni zmagam się z tym samym problemem. Odpięcie czujnika powoduje ustabilizowanie się obrotów podczas dojazdu do skrzyżowania. Proszę powiedzieć czy błędne działanie czujnika może zostać niezarejestrowane przez komputer? Autko było podpinane przez diagnostę i żadnych błędów komputera nie ma...
Mam czujnik na podmiankę, także sprawdzę w niedługim czasie. Natomiast nie uważam, żeby jego odłączanie było lekarstwem.

Cytat:
Napisał ostry125 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
witam. Ja bym proponowal zaczac od podmianki przepustnicy wraz z czujnikiem polozenia przepustnicy ktorego uszkodzenie sugeruje bulgotanie dochodzace z okolic kolektora ssacego. wyraznie to slychac po podniesieniu gornej oslony filtra powietrzaGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Niestety, przepustnica wymieniona na nowszą, bulgoce nadal, ale obroty nie spadają już poniżej 750. Natomiast nie cieszę się zbyt wcześnie, bo przejechałem dopiero 70km po adaptacji.
martinez07 jest offline   Odpowiedź z Cytatem