No biorą 150zł za kompletne sprawdzenie 1 wtrysku na maszynie Delphi i 100 za montaż i demontaż( cena może dlatego taka wysoka bo wtrysk jest podobno przed podłączeniem do maszyny rozbierany myty i dopiero na maszynę). No i właśnie ten gość tłumaczył że maszyna Boscha robi za mało tych testów i dlatego wtrysk nie jest skalibrowany do każdego ciśnienie czyli co 1 MPa jak w Delach. Tylko tak jak ja miałem to zrobione bo mam wydruk pracownik zadaje trzy wybrane wartości ,i to według niego może być przyczyna tego pojawiającego się klekotu . Tak przynajmniej ja to zrozumiałem . Dorzucam skan jednego mojego wtrysku reszta jest podobna wszędzie jest v.
Bump:
Cytat:
http://forum.fordclubpolska.org/showthread.php?t=155702 Znalazłem kolego Boblo że miałeś jakieś problemy z dźwigienkami jednak i jak w końcu wyszło z ich wymianą ? Mechanik mówi że z jego doświadczenia wynika że Bedzie to ciężkie ponieważ w swoim samochodzie też miał 3 luźne a reszta niby nie miała luzu wyczuwalnego pod ręką i wymiana nie pomogła dalej klekał dopiero jak wymienił wszystkie na nowe to przestało klekotać.
|
Mógłbyś sie kolego odnieść do tego bo wcześniej nie odpisałeś na ten post.
Bump:
Bump: