Cytat:
|
Przepływowy nagrzewał mi paliwo za bardzo, co u mnie skutkowało tym, że praktycznie nie mogłem jeździć na zwykłym ON (...) zauważyłem że im wyższa temperatura ON, tym niższe wolne obroty, i tym bardziej zmulone auto.
|
W sumie to logiczne z punktu widzenia fizyki i chemii. Pompa jest w pełni mechaniczna, więc zbyt rzadkie (gorące) paliwo zmienia jej warunki pracy
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
U mnie nic takiego się nie dzieje choć paliwo podgrzewam dwoma podgrzewaczami (przepływowy moc nieznana, ale pewnie przeogromna
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. choć dostępna po paru minutach i elektryczny - mocy 26W). Puki co działają oba (bo nie mam wyłącznika termicznego) i nie mam żadnych problemów z obrotami. A powiem więcej - obroty bardzo szybko osiągają swoja nominalną wartość. Dawniej przez dłuższy czas utrzymywały się niskie obroty (bo mam niesprawne ssanie, czyli silniczek podnoszący obroty zimnego silnika) nim silnik złapał troszkę temperatury. Wówczas auto było strasznie mułowate - przy większych mrozach wręcz nie dało się jechać bez choć lekkiego nagrzania auta na postoju. Teraz wsiadam i jadę (o ile nie ma skrobania szyb
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ).
Myślę, że u mnie jest wszystko ok bo elektroniczny korektor kąta wtrysku jest sprawny i reaguje jak trzeba. Choć taki pożytek z tych elektronicznych udogodnień
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.