View Single Post
Stary 25-01-2013, 19:17   #6
adamr444
ford::beginner

Model: Mondeo mk4
Silnik: 1.6tdci
Rocznik: 2012
Domyślnie Odp: Po wymianie rurki zasilającej magistralę w paliwo chodzi jak traktor

Panowie,może napiszę coś więcej jak to wyglądało:

1.Rurka została wymieniona gdyż wyciekało na łączeniu z magistralą paliwo i strasznie śmierdziało w aucie ( to był powód dla którego było to ruszane ) dokręcenie jej nic nie pomogło.

2.Rurka została dorobiona w firmie specjalizującej się w tego typu usługach,ale ma wewnętrzną średnicę otworu ciut mniejszą.

3.Po wymianie rurki auto za którymś razem odpaliło i chodziło normalnie,pojechałem na jazdę próbną i po przejechaniu paru kilometrów auto zaczęło słabnąć i coś delikatnie stukać.Mimo to jechałem dalej i zaczęło się stukanie nasilać ( dodam tylko że to stukanie bardzo nasilało się pod obciążeniem jak wciskałem pedał gazu) Zjechałem na parking żeby zajrzeć pod maskę, no ale żeby to zrobić trzeba mieć kluczyk więc zgasiłem auto i lukam pod tą maskę a tam wszystko OK żadnego wycieku ani nic niepokojącego.
Wracam do auta chcę go odpalić a tu nic tylko kręci i delikatnie jakby chciał ale nie może,więc odłączyłem akumulator na 15min. i odpalił ale chodził już jak traktor.

Może teraz będzie lepiej zdiagnozować co to mogło się stać?
adamr444 jest offline   Odpowiedź z Cytatem