![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 08-12-2006
Model: Mondeo mk4
Silnik: 1.6tdci
Rocznik: 2012
|
Witam
W moim mondeo wymieniona została rurka paliwa która łączy pompę z magistralą,po tym zabiegu auto ma problem z odpaleniem a jak już odpali to obroty stoją w miejscu na 450 i pedał gazu nic a nic nie reaguje na deptanie.Dodam jeszcze że strasznie klekoce Może ktoś już się spotkał z taką przypadłością? proszę o jakieś porady , sugestie co może być przyczyną |
|
|
|
|
|
#2 |
|
|
Hallo,Panowie co jest nikt nie wie co może być przyczyną????????????????
|
|
|
|
|
|
#3 | ||
|
FORD|AUTHORIZED
![]() Imię: Wojciech
Model: Transit
Silnik: 2,0 TDCI
Rocznik: 2003
|
Cytat:
Cytat:
Tak myślę...
|
|
|
|
#4 |
|
ford::expert
![]() Imię: Piotr
Model: Audi A4 TDI,Fiesta
Silnik: 2L 150 KM,1,25-82 KM
Rocznik: 2014,2014
|
Po wymianie tej rurki nic się nie moze dziać,powód jest na pewno inny
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
FORD|AUTHORIZED
![]() Imię: Wojciech
Model: Transit
Silnik: 2,0 TDCI
Rocznik: 2003
|
Cytat:
|
|
|
|
#6 |
|
|
Panowie,może napiszę coś więcej jak to wyglądało:
1.Rurka została wymieniona gdyż wyciekało na łączeniu z magistralą paliwo i strasznie śmierdziało w aucie ( to był powód dla którego było to ruszane ) dokręcenie jej nic nie pomogło. 2.Rurka została dorobiona w firmie specjalizującej się w tego typu usługach,ale ma wewnętrzną średnicę otworu ciut mniejszą. 3.Po wymianie rurki auto za którymś razem odpaliło i chodziło normalnie,pojechałem na jazdę próbną i po przejechaniu paru kilometrów auto zaczęło słabnąć i coś delikatnie stukać.Mimo to jechałem dalej i zaczęło się stukanie nasilać ( dodam tylko że to stukanie bardzo nasilało się pod obciążeniem jak wciskałem pedał gazu) Zjechałem na parking żeby zajrzeć pod maskę, no ale żeby to zrobić trzeba mieć kluczyk więc zgasiłem auto i lukam pod tą maskę a tam wszystko OK żadnego wycieku ani nic niepokojącego. Wracam do auta chcę go odpalić a tu nic tylko kręci i delikatnie jakby chciał ale nie może,więc odłączyłem akumulator na 15min. i odpalił ale chodził już jak traktor. Może teraz będzie lepiej zdiagnozować co to mogło się stać? |
|
|
|