Cytat:
Za tą kwotę, co wydałeś na samą dolewkę, miałbyś 1/3 na wycinke Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
Zgadza się, ale mój DPF jest całkiem świeży (przy 120tys wymieniony na nowy zgodnie z zaleceniami FORDA) także mam nadzieję jeszcze trochę życia przed nim.
Cytat:
|
Coneks,
Nie rozumiem dlaczego po wizycie u nas nie napisałeś do mnie na PW z zapytaniem o to czy zostałeś odpowiednio policzony...przed wizytą jakoś nie było problemu żeby wysłać zapytanie?
A co do tekstu dotyczącego ilości płynu...kolego pracownik powiedział o tym w kontekście innych samochodów czy silników gdzie są zbiorniki 3,5 czy 4,5l więc naprawdę nie rozumiem Twoich zastrzeżeń...szkoda że mnie nie było wtedy w firmie to bym Ci przypomniał naszą rozmowę albo kazał pracownikom przywrócić samochód do stanu jak przed wizytą i tyle.
Zawsze mnie zastanawia dlaczego w ludziach jest tyle złośliwości... byle tylko komuś dowalić...
Jeśli jesteś niezadowolony, że policzyliśmy więcej(cenę znałeś jeszcze przed przyjazdem!!!) to podaj na PW swoje dane do przelewu i wyśle Ci tą "nadpłatę" 40zł.
|
Zgadza się przed wizytą dokładnie wszystko ustaliliśmy:
Cytat:
|
Napisał TuneFORCE
Cytat:
|
Napisał Coneks
Cytat:
|
Napisał TuneFORCE
Cytat:
|
Napisał Coneks
Witam,
Jestem z Poznania i szukam kompetentnej osoby do uzupełnienia płyny Eolys w Focusie MK2FL 1.6TDCI 2008.
Zdaje się że dobrze trafiłem ;-)
Proszę o informacje ile ta "przyjemność" będzie mnie kosztować od A do Z - czyli płyn + kasowanie pamięci dolewek.
Mam też pytanie ile takiego płynu wchodzi do zbiorniczka bo w necie różne wartości można znaleść?
Z góry dziękuję za info, mam nadzieję że cena będzie konkurencyjna i umówimy się na konkretny termin.
Pozdrawiam.
|
Witam,
Zbiornik ma pojemność 1,8l...ale liczmy 2l ponieważ wlewanie nie jest proste i zawsze się coś rozleje. Cena to 2x200zl + 150zł za dolanie i reset.
Pozdrawiam
|
U mnie jeszcze nic nie wskazuje że Eolys się skończył, profilaktycznie chce to uprzedzić dlatego w sumie nie wiadomo ile wejdzie.
Więc robota 150 + za płyn ile wejdzie(200zł/litr), tak?
Kiedy mogę podjechać, sobota możliwa?
Jeśli tylko w tygodniu to kiedy?
Ile cała akcja będzie trwała?
Pozdrawiam
|
Witam,
W celu ustalenia i umowienia sie na termin prosze dzwonic bezposredio do firmy.
150zl dolewka i adptacja +200zl/l
Pozdrawiam
|
Dla mnie jest to jasne 150zł robota + co wejdzie do zbiorniczka.
Nie jestem złośliwy naprawdę uwierz mi - piszę jak było.
Piszesz że Cię nie było w warsztacie a wiesz o czym rozmawiałem z Twoim pracownikiem... - wyraźnie zaznaczyłem że chodzi mi o Focusa (w tym momencie inne auta mało mnie interesują).
Żeby za dużo nie pisać jedyne o co mi chodzi to to że wszędzie można znaleść informacje iż poj. tego zbiorniczka w Focusie ma 1.8L a można napełnić max. 1.5L (0.3L zostaje żeby się nie zapowietrzył). Jeżeli u mnie błędu o niskim poziomie Eolysu nie było to teoretycznie powinno się zmieścić mniej niż 1.5L (przy założeniu że było prawie pusto). A Panowie zalali ponoć 1.8L. I to jest jedyny problem.
Nie wiem o jakiej nadpłacie 40zł piszesz - zawołali 550zł ale zapłaciłem ostatecznie 510zł.