Ksenony - bardzo słaba widoczność, gasnąca lewa lampa
Witam wszystkich forumowiczów.
Posiadam galaxy II z 2002 roku. Od nowości były problemy z ksenonami; czasami przy włączaniu lewa lampa się nie zapalała, po wyłączeniu i włączeniu (czasami kilkukrotnym) zaskakiwało, albo czasami podczas jazdy gasła, a na wyświetlaczu pojawiała się kontrolka żarówki. Już na gwarancji wymieniali wiązkę, przetwornice, żarówki nie wiem co tamjeszcze, ale przez te wszystkie lata - aż do dziś jest to samo. Ja byłem przyzwyczajony, ale jakiś czas temu moja mama przejęła samochód i strasznie narzeka. Dodam jeszcze, że jak ostatnio się nim znowu przejechałem nocą (trasa 200km) to myślałem, że oszaleje - przy tych ksenonach nic kompletnie nie widać ! (człowiek sie odzwyczaił od kiedy mam inne auto)
Moje zapytanie o pomoc jest następujące:
- czy można w jakiś sposób poprawić jasność i odległość świecenia ksenonów (naprawdę jest tragedia) nie ma w aucie regulacji świateł (przez komputer ?)
- a może z uwagi na te usterki wymienić mamie na zwykłe żarówki ? tylko jak to zrobić ? muszę całe lampy wymieniać, czy mogą zostać obecne soczewki i tylko tył wymienić, aby zwykłą żarówkę podłączyć...
Ostatnio edytowane przez luzipower ; 26-02-2013 o 11:35
|