15-03-2013, 08:36
|
|
|
ford::average
Imię: Mariusz
Model: Focus MK4 kombi, KA
Silnik: 1.5 EcoBlue 120 KM, 1.2
Rocznik: 2019, 2015
|
Odp: Fabryczne światła dzienne - mijania - wyłączenie
Cytat:
|
Witam.
Być może gdzieś to już jest na forum, choć nie znalazłem, ale piszę, bo jest to dość cenna informacja:
Wyjęcie bezpiecznika F110 10A powoduje wyłączenie świateł pozycyjnych świecących razem z dziennymi automatycznie po przekręceniu stacyjki - w tym przypadku również nie przyciemnia się radio i komputer pokładowy, co było denerwujące, bo kiepsko było je widać w dzień słoneczny. Dodam, że wg. nowych przepisów (Rozporządzenie Ministra Infrastruktury z dnia 4 maja 2009) nie muszą się świecić światłą pozycyjne (przednie, tylne, oświetlenie tablicy).
Natomiast chcąc wyłączyć światła dzienne (światła mijania świecące z 70% mocy), które włączają się automatycznie po przekręceniu stacyjki należy wyjąć bezpiecznik 135 20A.
Oczywiście jak byłem w ASO i pytałem jak wyłączyć światła dzienne to powiedzieli, że w moim modelu nie można tego zrobić :-)
Pozdrawiam
Filip
|
Wielkie dzięki kolego za tą cenną informację. Wszystko działa lux torpeda Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Sam kiedyś o tym myślałem ale po analizie zagadnienia poddałem się.
|