Cytat:
|
Witam,
Wczoraj porównywałem sobie wersję Titanium do Trend i rzeczywiście oprócz innego wyposażenia jest nawet różnica w zastosowanych materiałach. W Titanium podszybia przednich szyb wyłożone w miarę miękkim materiałem a w Trend chiński plastik. W obu modelach z tyłu chiński plastik. Ale nie to jest najgorsze. Spoglądałem także na nową Fiestę czy stare Mondeo. Tam plastik drzwi ładnie przylega do blachy natomiast w Focusie zwyczajnie odstaje i to nie w równej odległości w zakresie całej wysokości drzwi. Łatwo go odciągnąć a nawet wsunąć np. małą rączkę dziecka. Dla mnie to jakieś nieporozumienie. Czemu taka tandeta - przecież w innych modelach można? R
|
Właśnie o to mi chodziło, bo ja cały czas nie twierdze że to są złe albo dziadoskie samochody, tylko za te pieniądze naprawde mogli by się bardziej przyłożyć do wykończenia. Przecież jak człowiek kupi sobie samochód i po paru dniach zaczyna już zwracać uwagę na detale to jak coś takiego widzi że są gdzieś nierówne szpary, coś jest krzywo spasowane albo gdzieś coś piszczy lub chrobota to odrazu taki niesmak się robi... Wiadomo też że nie wszystkie modele są jednakowe komuś się trafi lepszy a komuś gorszy ale to też świadczy o producencie że wypuszcza z fabryki takie, przecież każdy samochód na końcu lini produkcyjnej jest oglądany przez odpoiednie osoby które mają wyłapać wszystkie mankamenty montażowe.
Bump:
Cytat:
|
Hmmm,ja na przyklad uwazam ze jakosc wykonania i materialow w Mondeo nie odbiega od mojego BMW E92....
|
Śmiałe stwierdzenie, ja bym takiego nie postawił porównując markę "kompaktową" do "premium". Niestety nie odniosę się do tego bo nie miałem okazji poznać E92.
Cytat:
Ja nie narzekam Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. człowiek zadowolony jest człowiekiem szczęśliwym i tak powinno być
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.