![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#21 | ||
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 12-02-2013
Model: Focus III
Silnik: 1.6 Ecoboost 182 KM
Rocznik: 2012
|
Cytat:
Zawsze może być lepiej jakościowo, ale miałem najlepiej wyposażonego Civica Type S Plus z 2007r. za 80 tys. zł i był znacznie gorzej wykonany od Foki, w zasadzie sklecony niczym w garażu u pana Henia Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. (dziwię się więc jak można narzekać na montaż u Forda Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.) a więc Foka Titanium + pakiet Classic Sport sprawia, że czuję się jak w klasie premium, a jednak 40 tys. zł zostało w kieszeni Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Powoływany Golfik akurat do mnie nie przemawia, bo nie lubię takiej nudy i przewidywalności Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. P.S. Każdy księgowy producentów aut czuwa, by zarobili jak najwięcej i zapewniam, że nie chodzi tylko o Forda Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Bump: Cytat:
Ostatnio edytowane przez zombie6 ; 28-04-2013 o 15:17 |
||
|
|
|
|
|
#22 |
|
ford::average
![]() Imię: Tomek
Model: VW
Silnik: Pb
Rocznik: 2017
|
Zabardzo się przyczepiliśmy w tej rozmowie do Golfa, co do bezawaryjności to jest całkiem dobrze w C-maxie i Foce, ostatnio widziałem gdzieś w necie ranking Dekry i te modele są na szczycie (ok 97% jak dobrze pamiętam). O stylistykę w tym temacie autorowi nie chodziło tylko o samą jakość wykonania wnętrza.
|
|
|
#23 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 25-02-2011
Model: C-max
Silnik: 1.6
Rocznik: 2011
|
|
|
|
|
|
|
#24 |
|
|
Swoją drogą zastanawiam sie jaki poziom wykończenia będzie miała wersja Edition...r
|
|
|
|
|
|
#25 |
|
|
wersja Edition Ecoboost jest na wersji Trend oparta
|
|
|
#26 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 11-04-2013
Model: Focus III kombi
Silnik: 1.6 ecoboost 150 @ 182
Rocznik: 2013
|
W środku różni się od Trend innym wzorem tapicerki i to wszystko, wciąż będą nieszczęsne plastikowe podszybia Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#27 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#28 | |
|
|
Cytat:
W nowym Golfie jeszcze nie siedziałem, w Fabii też nie ale w Octavi 2 i Rapidzie miałem przyjemność siedzieć, Mondeo mk4 i Polo 6R HL (aktualny model, najwyższa wersja wyposażenia) używam na codzień i jak dla mnie różnica jest widoczna. Jeżeli chodzi o całokształt wykonania wnętrza to wg mnie Polówka jest lepsza i tyle. Co do porównania Polówki do Fabii to niewiem czy miałeś przyjemność jeździć przez pare dni tymi samochodami żeby to obiektywnie stwierdzić. Nawet w salonie Skody przyznają że VW ma lepsze wnętrza jeżeli chodzi o materiały i dlatego Skoda jest tańsza (przecież cała reszta od strony techniczno-mechanicznej to jest to samo). Dziś w salonie oglądałem najnowaszą Octavie 3, całkiem nieźle się w środku prezentuje, bardzo pozytywne pierwsze wrażenia, zobaczymy jakie będą po jeździe testowej. Generalnie żeby nie było że jestem jakimś fanem VW, poprostu takie auta mam i dla tego je porównałem. Możemy w takim razie porównywać Mondeo do np. Passata, Laguny, Insigni i Acorda... ta sama liga. Laguną i Insignią jeździłem i mam swoją opinię.
"Życie człowieka ma kolor jego wyobraźni..." ![]() JEDŹ BEZPIECZNIE ! 1.8 TDCI - 220 km/h Ostatnio edytowane przez kryzys ; 30-04-2013 o 20:44 |
|
|
|
|
|
|
#29 | |
|
|
Witam,
Wczoraj porównywałem sobie wersję Titanium do Trend i rzeczywiście oprócz innego wyposażenia jest nawet różnica w zastosowanych materiałach. W Titanium podszybia przednich szyb wyłożone w miarę miękkim materiałem a w Trend chiński plastik. W obu modelach z tyłu chiński plastik. Ale nie to jest najgorsze. Spoglądałem także na nową Fiestę czy stare Mondeo. Tam plastik drzwi ładnie przylega do blachy natomiast w Focusie zwyczajnie odstaje i to nie w równej odległości w zakresie całej wysokości drzwi. Łatwo go odciągnąć a nawet wsunąć np. małą rączkę dziecka. Dla mnie to jakieś nieporozumienie. Czemu taka tandeta - przecież w innych modelach można? R Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#30 | |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 12-02-2013
Model: Focus III