Cytat:
|
Witam. Szukałem ale nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie. Otóż nastały upały i klima wiadomo dobra rzecz. Zauważyłem u siebie taki problem, że po załączeniu klimy nawiewy po stronie kierowcy (zarówno środkowy jak i przy szybie) nie chłodzą tak dobrze jak analogiczne pasażera. W moich dmucha chłodne powietrze a u pasażera naprawdę mroźne. Na wszystkich ustawieniach tak samo. Po wychłodzeniu wnętrza już nie jest to tak odczuwalne ale zaraz po uruchomieniu jak we wnętrzu gorąco to trochę drażni. Czy tam coś się mogło odłączyć, czy klapka jakaś się przymknęła? Na ustawieniu na grzanie nie ma tego problemu. W tamtym roku też to zauważyłem ale jakoś minęły upały zanim się za to zdążyłem zabrać. Macie pomysły?
|
Miałem dokładnie to samo! U mnie pomogły dwa zabiegi. Pierwszy to właśnie wymiana skraplacza, bo nie był w najlepszym stanie, a drugi zabieg to wymiana pompy klimatyzacji na inną. Jednak zanim wymieniłem pompę na pierwszy ogień poszedł skraplacz i już pomogło, bo przynajmniej równo chłodne powietrze leciało. Pompę musiałem wymienić, bo nie trzymała ciśnienia na postoju. Po wymianie pompy klima zaczęła dobrze chłodzić równomiernie.

). Midland Alan 78 Multi Plus B + Sirio AS-100 MAG.
Ford jest jak pudełko czekoladek. Nigdy nie wiesz na co trafisz!!!