View Single Post
Stary 27-05-2013, 10:42   #50
marcinbb
ford::average

Imię: Marcin
Model: MK4 Titanium
Silnik: 2.0 Diesel
Rocznik: 2009
Domyślnie Odp: Co sprawdzić/wymienić przed dłuższym wyjazdem

Cytat:
Napisał atomic Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Nie chcę tu robić reklamy firmie ale pełen assistance full na całą europę z autem zastępczym na czały czas trwania naprawy (a nie na 2-3 dni ) kosztował mnie nie ok 250 PLN przy AC/OC/NW przy max zniżkach w PZU.
Czy aby na pewno?? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Sprawdźmy:

OWU PZU AUTO POMOC rozdzial II paragraf 8.1 punkt 4 :
:wynajmu pojazdu zastępczego- w razie wypadku,awarii zaistniałej w odległości powyżej 20 km od miejsca zamieszkania (siedziby) lub kradzieży ubezpieczonego pojazdu,gdy naprawa (w ocenie przedstawiciela PZU lub warsztatu) lub odzyskanie tego pojazdy nie jest możliwe w dniu zdarzenia PZU S.A. zapewnia wynajem pojazdy tej samej klasy,co ubezpieczony pojazd nie wyżej jednak niż klasy C (wg klasyfikacji stosowanej przez daną wypożyczalnię),na okres do 7 dni licząc od dnia wystąpienia zdarzenia,a także podstawienie lub po odbiór pojazdu zastępczego -wg wyboru ubezpieczonego.

Jednym słowem wole chyba swoje ubezpieczenie w razie awarii dziękuję za zorganizowanie noclegu a proszę o dowiezienie mnie, rodziny i bagaży na miejsce mojej podróży ( do 5000 PLN wg. OWU ), a później niech inny kierowca przywiezie mi mój naprawiony samochód. A zabiera wypożyczone auto. Tu uwaga Aviva jeśli zorganizuje nocleg to nie zapłaci już za dowiezienie na miejsce podróży tylko każe czekać aż naprawią samochód.
Edit:
Jednak tak samo robi PZU dowiozą na miejsce ale jeśli nie bierzemy noclegu.

Ostatnio edytowane przez marcinbb ; 27-05-2013 o 10:50
marcinbb jest offline   Odpowiedź z Cytatem