View Single Post
Stary 28-05-2013, 14:52   #355
mati081
ford::amateur

Model: mk4
Silnik: 2.0 tdco
Rocznik: 2008
Domyślnie Odp: Hurtowy zakup mapy 2013 do TravelPilot NX DVD

Hmm a przeczytales istrukcje po otworzeniu pudelka mapy. Nalezy skasowac punkty docelowe przed uruchomieniem nowej mapy. Najprawodpodniej to jest przyczyna dlugiego wgrywania map. Jezeli sie myle wybacz

Cytat:
Napisał prsp Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Mapa odebrana, ale szczęście trwało krótko!

Cała ta nawigacja to wielkie G.
Zakupując nową płytę miałem jeszcze nadzieję, że jeszcze coś z tego będzie, ale już się chyba wyleczyłem z tej navi.
Obecnie mam SP5.3 oraz DVD2009 i ta płyta pracuje należycie. Wiadomo..., brakuje dróg, POI itd, ale działa za to sprawnie, mimo że porysowana, czyli:
Ustawiam jakiś cel np Zakopane, żeby nie było za blisko Gdyni i w ciągu kilku sekund trasa jest zestawiona.
Po włożeniu DVD2013 pojawia się nowa mapa, widać nowe drogi, np autostradę A1, Trasę Kwiatkowskiego i inne, ale po wpisaniu celu, kalkuluje, kalkuluje, kalkuluje.... i d...a i nic ni skalkuluje. Chyba, że ustawię cel w promieniu 200m do najbliższego sąsiada od aktualnej pozycji, to wtedy narysuje trasę w ciągu paru sekund, ale tak to ja na piechotę trafię.
Cztery stówy wywalone i taka pociecha Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
mati081 jest offline