View Single Post
Stary 10-06-2013, 13:21   #463
Dlugi1
ford::average

Model: Focus II FL
Silnik: 1.6 90KM
Rocznik: 2009
Domyślnie Odp: Blaupunkt Travel Pilot FX - kompendium wiedzy

Nie przyglądałem się jeszcze jak można rozbebeszyć deske rozdzielczą aby wyprowadzić kabel z dodatkowej anteny. Jak i którędy przejść kablem od radia do proponowanych przez Ciebie miejsc?
Swoją drogą spotkałem się z opiniami że druciki w grzanej szybie nie stanowią problemu dla GPS-a - jak będzie - się okaże. I tak musiałem kupić antene zewnętrzną aby po sprawdzeniu drożności wiązki wykluczyć awarię modułu GPS w radiu. Ciągle jednak liczę, że problemem bedzie połączenia antena-kostka mocowania nad podsufitką.
Nie mam pretensji do braku podania rozwiązania - ba, właśnie to podane, w gruncie rzeczy najprostrze mi nie odpowiada. A chodziło mi o to, że polecane jest właśnie takie, bez próby nakierowania kogokolwiek na sprawdzenie innych elementów.
A co w przypadku, gdy ktoś wymyśli, że zainwestuje pod 300PLN-ów w nową antenę, założy ją i nadal będzie miał "No GPS"?
Twoja podstawa anteny daje się rozdzielić na 2 części aby mieć dojście do płytki, moja IMHO nie, ale jeszcze się upewnię - ciemno było jak już doszedłem do tego, jak się dobrać do mocowania anteny.
Ty widziałeś fotki rozebranej "nierozbieralnej" anteny te, co sa w wątku, który cytowałem czy jeszcze jakieś inne? Zauważ, że nie ma tam korpusu...
A kabel nie był tam oderwany - z opisu wyglądało na mechaniczny brak kontaktu na połączeniu - antena (bolec) rozkiwała gniazdo?
Dlugi1 jest offline   Odpowiedź z Cytatem