Cytat:
Tak, mam taki sam indeks - w obu modelach V. Gdzieś w opiniach, być może na skąpiec.pl, czytałem wpis osoby, która zauważyła ten sam "problem", czyli złudzenie niedopompowania przednich opon. Powiem tak - samochód zachowuje się prawidłowo na drodze, więc mnie to nie martwi Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Bump:
Wyższy indeks prędkości wymusza pewnie większą sztywność - ja zwróciłbym też uwagę na indeks nośności - ten sam rozmiar czyli 205/55 R16, ten sam indeks prędkości V (do 240 km/h) ale jak założysz indeks nośności 94 zamiast 91 to pewnie różnica w sztywności jest Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. W sumie zawsze kupuję opony wg wskazań producenta - biorąc pod uwagę, że moje Mondeo i tak pojedzie góra 200 km/h (o ile pojedzie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ) to indeks V w zupełności wystarczy, a fabrycznie indeks nośności przy rozmiarze 16 jest 91, więc jak producent zaleca to nie ma co kombinować Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
No pewnie, że lepiej jest jak jest jak rozmiar jest homologowany i taki sam dokładnie, ale mówię co można a czego nie można
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Czasami jedno oczko wyżej a cena 20 pln niżej. Nie jest aż tak odczuwalne... Pozdro
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.