Cytat:
|
Mam problemy z zapalającą się kontrolką awarii Airbagu.
Kod problemu to 22.
Kiedyś przypadkiem odnalazłem dziwne złącze pod siedzeniem kierowcy w które wpieta była zworka.Po odłączeniu akumulatora i tej zworki na kilka sekund kontolka gasła bądż zapalała się z kodem 19.Z kolei z tym kodem zadarza się ,że zgaśnie sama i niepotrzebna jest procedura opisana powyżej.Przy kodzie 19 dłużej sytuacja jest OK ,ale zdarza się również ,że się zapala.
Od czego jest to złącze i czy słuszne są moje podejrzenia że zgaszenie tej kontrolki przy kodzie 22 ma ścisły związek z w/w procedurą?
|
Złącze pod siedzeniem kierowcy? Byc może jest to złącze od napinacza pirotechnicznego...? Tyle, że nie wiem jak w Fusionie ale w Fieście MK6 napinacz pirotechniczny przed FL był chyba montowany w słupku środkowym a dopiero napinacz pasażera jest montowany do fotela. Po FL oba napinacze były już przy fotelu.
Dziwna sprawa bo ogólnie ta zworka wygląda na jakiegoś magika który poprostu obszedł moduł airbag aby nie wyświetlał błedów. Ciekawe tylko czy masz poduszki? Czy tesz masz założone zworki...? Znasz w ogóle przeszłość auta?