Temat: [Mondeo 2007-2014] Alufelgi dopasowanie, opinie
View Single Post
Stary 11-09-2013, 11:54   #253
dzejdzej21
ford::beginner

Imię: Jakub
Model: Mondeo MK5
Silnik: 2.0 TDCi 180KM
Rocznik: 2016
Domyślnie Odp: Alufelgi dopasowanie, opinie

Witam wszystkich użytkowników forum ! Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Dużo ciekawych tematów już przeczytałem ale nigdy nie zabierałem głosu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. więc jeśli naruszyłem jakieś zasady 1 postem to z góry przepraszam.

Korzystam, że jvc jest aktywny w temacie a widzę, że jest bardzo obeznany jeśli chodzi o opony felgi itd. ;p czy można do naszych mk4 założyć felgę 18" "ubraną" w oponę o profilu 45 ? (235,18,45)

P.S. fabryczne felgi maja ET 52,5-55, wyczytałem w zakamarkach internetu, że ET to wyrażona w milimetrach odległość powierzchni montażu od geometrycznego środka felgi (osi symetrii) i w przypadku zmniejszającego się ET felga bardziej wystaje.
Ale chyba nie każdy przypadek jest taki sam bo na to wpływ ma też szerokość felgi itd.?
np jak na tym obrazku
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Jednego tylko nie rozumiem jeśli zmniejszamy ET to felga bardziej przybliża się do tej osi więc chowa w nadkolu a nie wystaje ? Na pewno się mylę ;p więc proszę o jakaś łopatologiczną krótką zwięzła pomoc ;p

Pozdrawiam!!

Ostatnio edytowane przez dzejdzej21 ; 11-09-2013 o 11:57
dzejdzej21 jest offline   Odpowiedź z Cytatem