View Single Post
Stary 13-09-2013, 17:59   #9
ocinus
ford::beginner

Imię: Roman
Model: S-max
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2007
Domyślnie Odp: Słaby po uruchomieniu w niższych temperaturach

Cytat:
Napisał dikileiden Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
o widzę ze każdy dopisze coś innego , rozwala mnie jak ktoś pisze że tak miał w innym aucie (inna marka)
najlepiej zrobisz jak wymienisz wtryski , turbo , hamulce , amory
a na poważnie to skończ ten temat bo pójdziesz inną drogą według wskazań niektórych użytkowników tego forum a później będzie żal że tyle kasy poszło w błoto , jedź na komputer lub do dobrego mechanika . Wiem że forum jest od tego żeby pytać i pomagać , ale jeżeli nie padają pewne podpowiedzi , to lepiej skończyć temat bo można źle skończyć finansowo.

Kolego dikileiden rozumiem, że to chodzi o mnie, ale jak byś nie zauważył to ja nic nie kazałem wymieniać koledze w przeciwieństwie do Ciebie odnośnie wymiany świec, co moim zdaniem nie jest przyczyną problemu tak jak twoim zdaniem jest to wina świec. Szanuje twoje zdanie, bo forum jest od tego, aby pomagać i każdy może się wypowiedzieć. Wiele razy widziałem i przerabiałem przypadki gdzie komputer nie wykrywał błędów, a zepsuta była część, która jest teoretycznie sprawdzana przez komputer auta i powinno zasygnalizować awarie. To, że odniosłem się do innej marki nie znaczy ze ford działa na innej zasadzie, dzisiejsze silniki są bardzo podobne i do działania potrzebują podobnego osprzętu. Wiadomo, że bez podłączenia auta pod kompa się nie obejdzie, ale gdy nie pokaże żadnych błędów związanych z tą usterką możliwe ze jest sposób sprawdzenia tego w inny sposób komputerem.
Potrzebny jest mechanik, który diagnostykę forda ma dobrze opanowaną i wie gdzie i jak szukać.

Co do innej marki to miałem sytuacje gdzie przekaźnik dla kompa auta był ok. a tak naprawdę przerywał, ale nie pokazywał błędu, co powodowało, że auto gasło. W serwisie i na forum proponowali wymianę połowy auta, ale ja się uparłem i w końcu znalazłem problem, a koszt to 34zł. za przekaźnik.
Pozdrawiam.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
ocinus jest offline   Odpowiedź z Cytatem