Cytat:
|
Przez niego wywala płyn. A po tym jak się zagotuje przez niego uchodzi para.
|
To nie oznacza, że zawór ciśnieniowy w korku jest sprawny. By to stwierdzić, trzeba by użyć specjalny przyrząd do pomiaru ciśnienia, przy jakim zawór się otwiera.
Cytat:
|
Nawet jeśli tak zrobię to przecież nie uporam się z problemem przegrzewającego układu...
|
Skąd wiesz, że układ się przegrzewa. Skoro sam napisałeś, że wentylator się włącza i temperatura spada, to się nie przegrzewa. Sprawdź czujnik temperatury, choć objawy, które podajesz nie wskazują na jego awarię, niestety najbardziej prawdopodobne jest przedmuchanie uszczelki pod głowicą. Pojedź do warsztatu, który ma przyrząd do sprawdzania zawartości spalin w układzie chłodzenia, niech sprawdzą, to będziesz miał pewność.
Układ chłodzenia masz zalany nieoryginalnym płynem, powinien być zastosowany płyn Motorcraft super plus 4. Ponieważ jest on praktycznie niedostępny, a nie może być stosowany nowy płyn Motorcraft super plus 2000, ani jego odpowiednik Motorcraft super plus premium. Sam kiedyś miałem ten problem, długo szukałem zamiennika i znalazłem płyn Dynagel, który spełnia tą normę, której odpowiada super plus 4. Obawiam się, że Borygo tej normy nie spełnia.