View Single Post
Stary 17-09-2013, 14:03   #617
mkaminski100
ford::expert

Model: rozne
Silnik: kilka
Rocznik: za stare
Domyślnie Odp: Super Soft do ELM327 dla naszych Fordów !

Nie wiem gdzie to znalazles, bo w UK pisza o "Solar" a w Polsce o "Przednia szyba z filtrem przeciwsłonecznym". (Ford->C-Max-> Komfort i wygoda)

Atermiczne to nie nagrzewajace sie, wiec kazda ponad klarowna jest teoretycznie atermiczna, ale jak pojedziesz kupic szybe "atermiczna" to Ci kazdy zaklad sprzeda zielona, a nie IR. Zaloze sie, ze w Fordzie zrobia to samo.

Dlatego wiekszos osob powie, ze boczne i tylna szybe masz atermiczne, a przednia mozesz sobie zalozyc solarna.

Bump:
Cytat:
Napisał voodo Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Natomiast jeżeli chodzi o przyciemnienie szyby to jakoś tego nie zauważyłem. W porównaniu do innych to nie jest ani zielona ani jakoś specjalnie przyciemniona. Nie posiada również paska przeciwsłonecznego i byłem przekonany, że mam białą szybę. chociaż z tego co widzę to szyba była już wymieniana w ASO(znaczek ford) i wątpię aby wstawili inną niż była wcześniej.
Poloz biala kartke w srodku i zobaczysz roznice. To jest maksumum dozwolone przez prawo dla przedniej i przednich bocznych szyb.

Koniec OT.

Ostatnio edytowane przez mkaminski100 ; 17-09-2013 o 14:07
mkaminski100 jest offline   Odpowiedź z Cytatem