Cytat:
|
Kolego - to może trochę wiecej precyzji w wypowiedziach, to będzie trzeba mniej googlować - przy wyłaczonym zapłonie "1 hour" opisane jest w instrukcji do radia. Ja wiem, że "twardziele" najpierw piszą na forum, potem googlują a do instrukcji nie zaglądają nigdy, ale może jednak trochę więcej zastanowienia przed zawracaniem głowy innym na forum...
|
http://chomikuj.pl/elektro-net/Motor...1756185009.pdf sciągnięte, ctrl + f słowo "hour" i pokazuje tylko info o zegarze nic o komunikacie. Sprawdzane przed napisaniem tematu.
Cytat:
|
Jeśli "1 hour" pojawia a się "przy odpalaniu" (przy włączaniu zapłonu) - to oznacza dokładnie problem z CAN, bo radio nie dostaje komunikatu o włączeniu zapłonu (po szynie CAN). Przy wyłoczonym zapłonie to normalna funkcjonalnośc radia.
|
Jeszcze raz. Przekręcam kluczyć odpala się radio unconfigured mode, 1 hour, włączam samochód. Samochód jest włączony, wyłączam radio, włączam, pojawia się tylko unconfigured mode. Czytałem kilka innych wątków na forum odnośnie 1 hour i miałem mętlik dlatego zapytałem. Wiem, że na wyłączonym zapłonie to norma, ale po przekręceniu kluczyka?