Ostatnio moja foczka kilka razy nie chciał się wkręcać na obroty przy ruszaniu i ogólnie coraz mniej miała mocy a przy obrotach silnika miedzy 1800 a 2000 traciła moc. Miałem błąd P0489. Poczytałem trochę na forach, że jest to związane z zaworem EGR. Jednak z tego co piszą forumowicze jest duży problem z wyczyszczeniem zaworu w 1.8 TDCI (demontaż, kolektora dolotowego, wydechowego i pewnie jeszcze trochę elementów) wiec postanowiłem zawór w swoim samochodzie rozruszać.
Odkręciłem cześć obudowy zaworu, która jest zamocowana do kolektora. Wyciąłem w kawałku miedzianej rurki fi 15mm od ciepłej wody rowek jak na zdjęciu i zacząłem obracać miedzy skrajnymi położeniami. U mnie zacinał się gdzieś w pozycji 3/4 zakresu pracy. przy kręceniu użyłem jeszcze preparatu do czyszczenia hamulców by usuną osad, a na koniec WD40 do nasmarowania.
Na razie zrobiłem około 1 tyś. km i wszystko jest ok. Wydaje mi się ze ma trochę więcej mocy i najważniejsze nie ma spadku mocy miedzy 1800 a 2000 obrotów. Zobaczymy na ile czasu ten zabieg wystarczy
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.