Cytat:
|
ECT?
jezeli temperatura na czujniku CHT jest stabilna a szaleje wskaznik to wina softu.
|
Soft steruje wskazówką, tak interpretuje dane z czujnika, wszyscy którzy mają ten problem (czasami rozwiązany ale przyczyna była inna) mieli właśnie skokowy skok wskazówki.
Cytat:
|
ECT?
A dlaczego bylo wczesniej dobrze? bo byc moze stary termostat mial np. wiekszy przeplyw przez siebie.
|
No to ja taki chcę
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Cytat:
|
ECT?
Inna sprawa-wiem ze ten problem pojawial sie w samochochodach z LPG.
|
Wypinałem fizycznie reduktor - efekt ten sam. Z resztą problem zaczął się gdy auto nie było jeszcze zgazowane.
Cytat:
|
ECT?
[...]nalezaloby zastosowac w trojniku rozdzielajacym dodatkowy termostat ktory bedzie zamykal powrot plynu do pompy z nagrzewnicy w momencie kiedy silnik osiaga wysoka temp.
|
i wtedy stracić ogrzewanie w środku - chyba kiepski pomysł.
Cytat:
|
ECT?
Wasz uklad chlodzenia sprawdzalby sie w samochodzie ktory ma zamykany przeplyw plyny przez nagrzewnice....czyli np. fiesta tak miala i pewnie do tego modelu byly projektowane te silniki.
|
zamykany czyli nie było grzania w zimę?
No ale ja nie chcę przekombinowywać fabryki tylko dojść co padło. Sprawdziłem termostat który mam, numer 1303377, temp 74-89 czyli taki:
http://ewcar.pl/pl/p/Termostat-Motor...1303377/364933
i wg. tej strony jest to oryginał a dodatkowo zamiennik dla numeru 1138077 czyli tego, co podany jest w biuletynie. Niby identyczne a różne numery. Nie mam wspomnianej przez ciebie blaszki czyli tej co teoretycznie ma fabryczny 92-102 stopnie. Jak się zbiorę to zmienię raz jeszcze termostat na fabryczny, a nóż się coś zmieni ale jak tak, to i tak będzie to dziwne.