Odp: Programowanie kluczyka w systemie bezkluczykowym
Witam wszystkich.Wiem ze minelo juz duzo czasu od zalozenia tematu ale postanowilem napisac,moze komus sie to przyda bo ja szukalem i nic nie znalazlem.Mialem to samo co Pablo.Rozladowala sie bateria w kluczyku i po jej zmianie kluczyk nie dzialal.Mam zapasowy wiec zaczalem go uzywac ale po 6 tygodniach historia sie powtorzyla z drugim kluczykiem.Szukalem wszedzie co moge zrobic sam ale nic nie znalazlem,nie do tego modelu kluczyka bezdotykowego.Tak jak pisal Pablo kluczyk jest za duzy zeby wlozyc go w miejsce stacyjki.Zadzwonilem wiec do serwisu i umowilem sie na kodowanie dwoch kluczykow.Dodam ze w komputerze pojawila sie informacja"system alarmowy potrzebuje obslugi".W dzien wizyty w serwisie wzialem wiec dwa klucze(w obu nowe baterie) i pojechalem do serwisu.W czasie jazdy zauwazylem ze komunikat o koniecznej obsludze systemu alarmowego zginal?!Po 20 minutach jak zostawilem samochod w serwisie,dzwoni do mnie koles i mowi ze oddalem im sprawne auto,wszystko dziala jak powinno!!!Dzien wczesniej kluczyk na 100% nie dzialal.Jedyne wyjasnienie jakie przychodzi mi do glowy to to ze w aucie znalazly sie obydwa klucze i wtedy same sie zrestartowaly lub polaczyly z mondziakiem.Pytalem sie w serwisie czy to jest mozliwe ale nie mieli pojecia.Nie pomoze to komus kto ma tylko jeden kluczyk ale moze ktos bedzie miec podobna sytuacje do mojej.Pozdrawiam
|