Temat: [Mondeo 1996-2000] Nie odpala z rana przy 0 stopni
View Single Post
Stary 18-11-2013, 21:14   #18
ministerq
ford::professional

Imię: Marcin
Model: Ford fiesta mk4, mondeo mk4
Silnik: 1.8MTDI/170KM 2.0TDCI/140KM
Rocznik: 1998/2010
Domyślnie Odp: Nie odpala z rana przy 0 stopni

Cytat:
Napisał peterpz Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ale dlaczego nie możesz pracować na fabrycznym lucasie? Aż tak Ci booster przeszkadza?
Mnie chodzi głównie o wynalazki inne niż ON - jak już wspominałem, bosch lepiej toleruje rzepaki itp. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. A co do boostera: jak już pisałem, booster ma skokową/stromą charakterystykę, powiększa uczucie turbodziury które i tak jest spore nawet z oryginalną turbiną, nie mówiąc o T25. Na pompie bez boostera przyrost dawki jest bardziej liniowy, i nie zależy aż tak mocno od doładowania. Auto ciągnie bardziej płynnie.

Cytat:
Napisał peterpz Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A może turbo ze zmienną geometrią?
Tak, to też jeden z moich pomysłów który być może zrealizuję w praktyce jak mi nie będzie odpowiadała charakterystyka T25 + większa pompa. Będzie trochę zabawy ze sterownikiem podciśnienia, ale to się ogarnie, zwłaszcza że hamownię mam niemal pod nosem, szkoda tylko że trochę przydrogawą (150pln za pomiar).

Ostatnio edytowane przez ministerq ; 18-11-2013 o 21:37
ministerq jest offline   Odpowiedź z Cytatem