Temat: [Mondeo 2007-2014] Doinstalowanie modułu BT/VC
View Single Post
Stary 27-11-2013, 18:48   #1375
kr.bi
ford::advanced

Imię: Krzys
Model: Mondeo MK4 Titanium
Silnik: 2.0 Pb 140 Qńa
Rocznik: 2009
Domyślnie Odp: Doinstalowanie modułu BT/VC

Cytat:
Napisał kolonez Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
W przypadku navi obsługę VC przejmuje sama nawigacja i sygnał do mikrofonu powinien iść właśnie przez nią i dlatego pajączek wygląda tak jak w załączeniu.

Pozdrawiam
wielkie dzięki Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. jeszcze dziś spróbuję przerobić ponownie(!) tegoż pajączka.
Pozostanie mi co najwyżej rozstrzygnięcie kwestii czy przewody od mikrofonu pozostawić wpięte do 7,8 (nowego) pajączka czy przepiąć na 1,2. Oczywiście w tym co mam miedzy 7,8 a 1,2 roznicy nie ma, natomiast w udostępnionym schemacie takie oczywiste już być nie musi, a bynajmniej nie wynika to bezpośrednio z układu cross'owań. Nie ma to jak próbować na swoim - no risk no fun jak to nie raz przewija się na forum.

pozdrófka

[po "zdrutowaniu" pajączka]:
niestety porażka, pani nie rozumie mnie w ogóle - podejrzewam, że "może coś nie łączyć" w pajączku. Wiecej "odkryłem" [i być może dla wiekszości jest to oczywista pczywistość] że bez wpiętejwtyczki pajączka radio dalej gra (!). Uznałem, że najrozsądniejsze wyjście to "włożenie" takich samych konektorków [w oryginale mam ich tylko 10] a z schematu powyżej wynika, że wszystko jest zajęte. Swoją drogą przy czytaniu postów niniejszego tematu, natknąłem się na oznaczenia PINów:

PINY: 00979 010 E - strasznie drogie 5 szt 30PLN - nie kupiłem- pasują od zasilacza kompa
czy do wspomnianej wtyczki pajączka będą pasować ww, czy może mają jakieś ine oznaczenie ?

Ostatnio edytowane przez kr.bi ; 28-11-2013 o 06:50
kr.bi jest offline   Odpowiedź z Cytatem