Cytat:
|
Ja tankowałem na lotosie DYNAMICA, tylko skąd mam wiedziec, że teraz, gdy już jest zima, dają oni ropę na zime.
|
Stąd, że od 16 listopada do końca lutego każda stacja paliw powinna sprzedać Ci zimowy olej napędowy, bo do tego jest zobligowana. Jest jeszcze kwestia uczciwości danej stacji.
Cytat:
|
Druga sprawa jezdze ostatnio na rezerwie czy przez to moge mieć problemy z odpalaniem?
|
Notoryczna jazda na rezerwie na pewno nie jest wskazana i powinno się raczej tego unikać - zwłaszcza w okresie zimowym.
Cytat:
|
-ile powinno znajdowac się minimum paliwa
|
Jeśli chodzi o mnie to zawsze gdy komputer pokazuje mi zasięg 120-130km lub wskazówka jest blisko czerwonego pola jadę zatankować.
Cytat:
|
i czy dodajecie jakieś środki do paliwa czy to zbędne, jak tak to jakie.
|
Ja tankując zwykły ON dolewam zawsze przy temperaturze poniżej -5 stopni depresatora, z reguły jest to Black Arrow Diesel Skydd, raz wlałem Xeramic Diesel Protector - różnicy nie odczułem. W chwili obecnej leję Vervę i przez zimę chyba tak zostanie.
Nie chcę w tym miejscu robić reklamy, ale w ostatnim numerze A-Ś jest ciekawy artykuł pt. "Zimowy poradnik paliwowy". Polecam przeczytać, bo jest tam sporo ciekawych i przydatnych informacji.