Temat: Wybór paliwa
View Single Post
Stary 28-11-2013, 01:06   #5
kael82
ford::advanced

Imię: Kamil
Model: Mondeo
Silnik: 2.0 TDCi (163KM)
Rocznik: 2010
Domyślnie Odp: Wybór paliwa

Cytat:
Napisał kpkp1985 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ja tankowałem na lotosie DYNAMICA, tylko skąd mam wiedziec, że teraz, gdy już jest zima, dają oni ropę na zime.
Stąd, że od 16 listopada do końca lutego każda stacja paliw powinna sprzedać Ci zimowy olej napędowy, bo do tego jest zobligowana. Jest jeszcze kwestia uczciwości danej stacji.
Cytat:
Napisał kpkp1985 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Druga sprawa jezdze ostatnio na rezerwie czy przez to moge mieć problemy z odpalaniem?
Notoryczna jazda na rezerwie na pewno nie jest wskazana i powinno się raczej tego unikać - zwłaszcza w okresie zimowym.
Cytat:
-ile powinno znajdowac się minimum paliwa
Jeśli chodzi o mnie to zawsze gdy komputer pokazuje mi zasięg 120-130km lub wskazówka jest blisko czerwonego pola jadę zatankować.
Cytat:
i czy dodajecie jakieś środki do paliwa czy to zbędne, jak tak to jakie.
Ja tankując zwykły ON dolewam zawsze przy temperaturze poniżej -5 stopni depresatora, z reguły jest to Black Arrow Diesel Skydd, raz wlałem Xeramic Diesel Protector - różnicy nie odczułem. W chwili obecnej leję Vervę i przez zimę chyba tak zostanie.

Nie chcę w tym miejscu robić reklamy, ale w ostatnim numerze A-Ś jest ciekawy artykuł pt. "Zimowy poradnik paliwowy". Polecam przeczytać, bo jest tam sporo ciekawych i przydatnych informacji.

Ostatnio edytowane przez kael82 ; 28-11-2013 o 01:12
kael82 jest offline   Odpowiedź z Cytatem