Koledzy - witam po dłuższej przerwie. Niestety postanowiłem odświeżyć temat ponieważ....problem ponownie wystąpił ( na szczęście już po 2 latach udało mi się skorelować powyższą usterkę z czynnością która ją wywołuje ). Wczoraj na trasie Katowice - Berlin - Katowice problem wystąpił kilkukrotnie i jako że miałem troszkę kilometrów do namysłu uświadomiłem sobie że problem za każdym razem pojawia się po ( tutaj buduję napięcie
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ) odpaleniu ogrzewania przedniej szyby
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Zaraz po naciśnięciu magicznego przycisku silnik wchodzi w tryb "muł bagienny" i dzięki temu po minięciu bramek na A4 w Gliwicach pod Wrocławiem udało mi się bujnąć maszynę do zawrotnych 160 km /h ( sarkazm
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ). Ponieważ samochód jest już po gwarancji ( 2 lata dla Forda to za mało aby namierzyć co powoduje takie a nie inne zachowanie silnika ) będę musiał pochylić się sam nad tym problemem. Ponieważ przednia szyba to dość spory "wydatek energetyczny" zamierzam pozbyć się na tydzień "luksusu" jakim niewątpliwie jest ogrzewanie przedniej szyby przy obecnych temperaturach. Oczywiście chcę sprawdzić również akumulator i..... i co dalej ( choć jeśli akumulator po 2 latach będzie do wyrzucenia to co to za akumulator - w moim 2 samochodzie bez garażowania wytrzymał 6 lat
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ). Jeśli maicie jakieś pomysły - zapraszam do podzielenia się nimi. Dla kolegów którzy również mieli / mają ten problem polecam sprawdzenie jak u nich samochód zachowuje się po pozostawieniu na noc poniżej -10 i po załączeniu ogrzewania.
Pozdrawiam
MiszA