Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Focus
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 17-09-2013, 21:02   #211
bonzo000
ford::advanced

Imię: Bonzo
Model: Passat B7
Silnik: TSI
Rocznik: 2014
Domyślnie Odp: praca zimnego silnika

Witam kolegów 2 tyg temu byłem czwarty raz z szarpaniem zimnego silnika oraz muleniem silnika.Wykonano ręczną aktualizację ponieważ auto upgrade ni powiódł się.Po takiej procedurze samochód delikatni się dusi jak jest zimny ale przez chwilę, ale co najważniejsze lepiej przyśpiesza i żwawiej przyśpiesza.Obecnie jest lepiej niż była, wniosek mój jest taki że jest problem z oprogramowaniem.W listopadzie mam przegląd roczny i pojadę do Wrocka do Germaza może są lepsi od BCH Chwaliński Opole.Serwisant powiedział mi że coraz więcej silników 125KM 1.6 trafia do nich z tą przypadłością.

bonzo000 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 17-09-2013, 21:38   #212
mmisza
ford::average

Model: Focus MK3
Silnik: 1.6 182 PS powered by tedi_k :D

Cześć,

Od lutego nie było żadnej nowej aktualizacji dla naszych silników więc strasznie jestem ciekawy co u Ciebie zrobili Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..

Pozdrawiam

Michał
mmisza jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 17-09-2013, 22:13   #213
bonzo000

Mam napisanie w karcie serwisowej poprzedniej że nie znaleziono nowej aktualizacji.Obecnie napisali ręczna aktualizacja ponieważ automatyczna nie udana, oraz zerowanie czegoś tam ..
Stary 18-09-2013, 15:02   #214
mmisza

@bonzo000

Możesz sprawdzić czy masz jakieś kody błędów DTC u siebie widoczne - jeśli masz najnowsze oprogramowanie powinieneś 1 mieć Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..

Pozdrawiam

Michał
Stary 18-09-2013, 15:30   #215
boncio
ford::expert

Model: Audi Q3 Sportback/Mazda CX-3
Silnik: 1.4e 245KM/2.0 121KM
Rocznik: 2022/2019

Nie wiem czy wiecie, ale sprawdzić czy jest aktualizacja do waszych aut (wszystkie moduły) możecie na stronie ETIS-a w zakładce oprogramowanie pojazdu. Dodatkowo widać kiedy było ostatnie podpięcie pod kompa, więc widać, czy serwis mówi prawdę Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
boncio jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 18-09-2013, 17:45   #216
bonzo000

Nie mam błędów DTC , a tak ogólnie to możecie przejrzeć moje ostatnie aktualizacje które ostatnio wg. opisu były robione w fabryce więc jakiś kant.jak to wygląda u Was, bo zaraz jadę do serwisu.
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
Stary 18-09-2013, 20:32   #217
mmisza

Cytat:
Napisał bonzo000 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Nie mam błędów DTC , a tak ogólnie to możecie przejrzeć moje ostatnie aktualizacje które ostatnio wg. opisu były robione w fabryce więc jakiś kant.jak to wygląda u Was, bo zaraz jadę do serwisu.
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
U mnie wszystko zgodnie z prawdą - last check podczas ostatniej wizyty.

Pozdrawiam

MiszA
Stary 18-09-2013, 21:27   #218
bonzo000

Cytat:
Napisał mmisza Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
U mnie wszystko zgodnie z prawdą - last check podczas ostatniej wizyty.

Pozdrawiam

MiszA
Gdzie kolego miałeś upgrade softu w jakim serwisie.Widzę że w Opolu mnie kantują.Jak szarpał na zimnym tak dalej szarpie, sam już zgłupiałem.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 18-09-2013, 23:32   #219
mmisza

Cytat:
Napisał bonzo000 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Gdzie kolego miałeś upgrade softu w jakim serwisie.Widzę że w Opolu mnie kantują..Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
AutoBoss Chorzów - także kawałek :/...
Stary 26-01-2014, 12:01   #220
mmisza

Koledzy - witam po dłuższej przerwie. Niestety postanowiłem odświeżyć temat ponieważ....problem ponownie wystąpił ( na szczęście już po 2 latach udało mi się skorelować powyższą usterkę z czynnością która ją wywołuje ). Wczoraj na trasie Katowice - Berlin - Katowice problem wystąpił kilkukrotnie i jako że miałem troszkę kilometrów do namysłu uświadomiłem sobie że problem za każdym razem pojawia się po ( tutaj buduję napięcie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ) odpaleniu ogrzewania przedniej szyby Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Zaraz po naciśnięciu magicznego przycisku silnik wchodzi w tryb "muł bagienny" i dzięki temu po minięciu bramek na A4 w Gliwicach pod Wrocławiem udało mi się bujnąć maszynę do zawrotnych 160 km /h ( sarkazm Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ). Ponieważ samochód jest już po gwarancji ( 2 lata dla Forda to za mało aby namierzyć co powoduje takie a nie inne zachowanie silnika ) będę musiał pochylić się sam nad tym problemem. Ponieważ przednia szyba to dość spory "wydatek energetyczny" zamierzam pozbyć się na tydzień "luksusu" jakim niewątpliwie jest ogrzewanie przedniej szyby przy obecnych temperaturach. Oczywiście chcę sprawdzić również akumulator i..... i co dalej ( choć jeśli akumulator po 2 latach będzie do wyrzucenia to co to za akumulator - w moim 2 samochodzie bez garażowania wytrzymał 6 lat Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ). Jeśli maicie jakieś pomysły - zapraszam do podzielenia się nimi. Dla kolegów którzy również mieli / mają ten problem polecam sprawdzenie jak u nich samochód zachowuje się po pozostawieniu na noc poniżej -10 i po załączeniu ogrzewania.

Pozdrawiam

MiszA
Odpowiedz

Zasady postowania