Cytat:
|
A co z efektywnością grzania? Po jakim czasie czujesz ciepłe powietrze z nawiewów? Jak wyglądają wskazania na komputerze w początkowej fazie jazdy?
|
Jak już ruszę i dodaję gazu to wskazania wzrastają do 100%. Jak zjeżdżam z góry hamując silnikiem to GEM trochę wariuje, bo mimo utrzymujących się mniej więcej obrotów wartość ta może spaść do 60%, żeby zaraz się podnieść do 100%. Przy utrzymywaniu stałej prędkości 70 km/h na płaskim terenie to w zasadzie pokazuje 100%. Jak wyruszam spod pracy i na zimnym silniku podjeżdżam w korku 80-100% jest jak dodaję gazu, a jak puszczam to spada do jakiś 20%, czasami nawet wyłącza PTC. Co do czasu nagrzewania to nigdy tego nie mierzyłem, ale mniej więcej po 4-5 min od wyruszania z domu w samochodzie czuć ciepło (w tym czasie jadę w zasadzie z góry hamując silnikiem). Dzisiaj natomiast nagrzewnica załączyła się jeszcze przed ruszeniem i byłem mile zaskoczony- po włączeniu silnika otworzyłem bramę, wyjechałem samochodem, zamknąłem bramę i jak z powrotem wsiadłem (czyli po ok. 2 min. od rozruchu) to wyraźnie poczułem ciepło (duża różnica temperatur jakby nie było).
Przy utrzymaniu nagrzewnicy na 100%, dodając gazu, to rzeczywiście z kratek czuć ciepłe powietrze po ok. 1 min. W moim odczuciu, gdy GEM zmienia cały czas procent wykorzystania nagrzewnicy to w rzeczywistości w ogóle ona nie grzeje, bo brak jest niezbędnej chwili na jej odpowiednią reakcję na sygnał sterowania. W konsekwencji to jak długo trzeba czekać na ciepłe powietrze jest uzależnione od czasu w jakim będzie ona pracowała przy stabilnej wartości wykorzystania. Przy zimnym silniku GEM dąży zaś do jej wykorzystania w 100%.