Temat: [Focus 1998-2004] Zmiana silnika diesel
View Single Post
Stary 28-01-2014, 10:21   #16
mgrlutek
ford::beginner

Imię: Ariel
Model: Ford Focus MK1
Silnik: 1.8 tddi - 90KM
Rocznik: 2000
Domyślnie Odp: Zmiana silnika diesel

Cytat:
Napisał maol Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Mgrlutek... Twoje podejście do naprawy w wątku http://forum.fordclubpolska.org/showthread.php?t=197830 pokazuje, że jednak to domorośli mechanicy nie maja racji, a mechanik który doradza całkowitą wymianę silnika często wie co robi. Twój samochód jest warty może 5 tys., kompletny silnik do niego kosztuje ok. 1200 zł Do tego, jak sam piszesz 500 zł wymiana. To kwota równa tej, którą opisujesz w swoim wątku, a zdecydowanie mniej od kosztów które jeszcze poniesiesz na skutek swojego amatorskiego remontu silnika. Na tle Twojego przypadku radzenie innym "zrób sam, będzie lepiej niż radzą mechanicy" to nieporozumienie.
moj kuzyn mial kiedys 5 letnia astre II, pewnego dnia cos mu poszlo i silnik sie nie uruchomil...
Na warsztacie wymienil silnil i wyszlo go to 3tys, samochod dalej nie odpalil...
Pozniej na innym warsztacie jak dobrze pamietam to znalezli cos nie tak z serwem i po jego grzebaniu auto odpalilo.
Za dobry silnik juz mu nikt nie oddal

Apropo mojej foki, kupilem ja za symboliczna kwote wiec ile bym w nia nie wlozyl to i tak wklad finansowy nie przekroczy swojej wartosci i nie musisz sie martwic o moje finanse Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez mgrlutek ; 28-01-2014 o 10:41
mgrlutek jest offline   Odpowiedź z Cytatem