Temat: [Mondeo 2007-2014] Wymiana akumulatora
View Single Post
Stary 01-02-2014, 16:01   #199
bobanr
ford::advanced

Imię: Rafał
Model: S-max
Silnik: został tylko 2.5 FHEV
Rocznik: 2022
Domyślnie Odp: Wymiana akumulatora

Cytat:
Napisał Monsus Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Tu wszystko widać:

http://www.youtube.com/watch?v=rahugsPQS4k

Ja niestety obejrzałem to już po wymianie, ale może komuś się przyda...
Tylko, że tutaj Pan wymienia w ciepłym garażu bez śniegu na plecach i lodu w około. U mnie podczas wymiany było poniżej -10 C i plastiki nie chciały tak ochoczo schodzić, szczególnie obudowa filtra powietrza. Dlatego też nie była demontowana w całości a jedynie jej górna część. Przy takim minimalistycznym demontażu udało mi się wyjąc stary akumulator i włożyć nowy (Varta F1Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum., który zajmuje całą przestrzeń montażową.

Na filmie Pan izoluje przewód masy. Ja na to poświęciłem prawą rękawiczkę Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

W teście zegarów podczas jazdy i na postoju mam 13,8 V, które spada na ułamek sekundy do 12,5 V podczas włączania grzanej przedniej szyby. Czy takie coś obserwujecie również u siebie?