Temat: [Mondeo 2007-2014] Nie mogę opuścić szyby po mrozie
View Single Post
Stary 06-03-2014, 19:49   #6
slawekknepsi
ford::beginner

Imię: sławek
Model: mondeo mk5
Silnik: 1.5 ecoboost
Rocznik: 2018
Domyślnie Odp: Nie mogę opuścić szyby po mrozie

Cytat:
Napisał Bartezz1 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Witam!
Mam problem w moim Mondku,otóż kilka dni temu był mroźny poranek,jak zwykle uruchomiłem silnik,włączyłem ogrzewanie i chciałem odsunąć zaszronione szyby by podczas cofania coś widzieć w lusterkach.Szyba od pasażera niestety odsunęła się o kilka milimetrów.Pomyślałem,że może lód blokuje i dałem sobie spokój.W ciągu dnia było cieplutko,sprawdziłem więc ponownie działanie szyby i niestety dalej to samo!Szukałem informacji na naszym forum,jednak znalazłem jedynie sugestię,ze to kwestia rozprogramowania i ponownego zaprogramowania szyby.Używałem słynnej już "szukajki" ale wyskoczyły mi tylko sposoby programowania działających(nie blokujących się)szyb w celu sterowania domykania się szyb z pilota.
Ręce mi opadły,bo nie potrafię tego zrobić,a wiosna idzie wielkimi krokami i chciałbym od czasu do czasu przewietrzyć auto.
Proszę o pomoc,może ktoś wie jak to zrobić?
Jeśli się da to zamknij szybe a póżniej przytrzymaj 3 słownie trzy razy "zamykanie" trochę dl€żej powinno pomóc
slawekknepsi jest offline   Odpowiedź z Cytatem