Dziwna Reakcja Licznika i kontrolek na nim
Witam
Jestem tu na forum nowy i powiem szczerze mam dziwny przypadek , szukałem na google i nie mogłem nic znaleść na ten temat.
Więc sprawa wygląda tak posiadam Focusa MK II FL 2008r 1.6 TDCI już jakieś dobre 4 lata.
Wszystko było ok do wczoraj podczas rozruchu w dodatniej temperaturze zobaczyłem spiralę od grzania świec i mnie to zdziwiło tyle że jak się okazuje to podczas przekręcenia kluczyka i od razu odpalenia auta świeci się kontrolka spiralli, poślizgu, silniczka żółtego, strzałka w górę i co najważniejsze dopuki te lampki nie zgasną to obrotomierz jak i wskazówki paliwa i temperatury również są w miejscu.
Wygląda to na to jakby te kontrolki swoją funkcje spowolniły bo gasną i nie ma problemu tyle że z opóźnieniem .
Byłem pod komputerem niestety nie wykrył żadnych błędów jest czysty, auto normalnie jeździ nic więcej innego nie zauważyłem związane z działaniem samochodu.
Pytanie czy kiedyś coś takiego też komuś się działo ?
i nasuwa się pytanie czy może jakaś świeczka siadła i tak się dzieje ale podejrzewam ze komputer by wykrył błąd czy może jakiś bezpiecznik ?
|