Cytat:
|
Marcin a sprawdzałeś może czy dobrze działa powiadomienie o zaniżonym ciśnieniu?
|
nie, nie miałem czasu bawić się w spuszczanie powietrza
Cytat:
|
Co do połóżenia czujników to rozumiem że każdy jest przyporządkowany do danej strony tak? Czyli jest PP, PT, LP, LT ? Jeśli tak to gdy zamontujemy dobrze to będzie pokazywało prawidłowo a dopiero przy zamianie kół będzie problem?
|
a jak chcesz "od razu" prawidłowo zamontować? nie znam algorytmu przyporządkowania przez BCM czujników w przypadku gdy nie ma anten w nadkolach
nie da się zrobić tak, że po zamontowaniu czujnika do koła podtoczyć koło pod dowolne nadkole i zobaczyć w którym miejscu na conversie pojawi się wskazanie ciśnienia, ponieważ
1) czujniki wysyłają info powyżej 20km/h
2) po założeniu czujników przez kilka kilometrów system coś "uczy się" - musiałem przejechać ze 3km po założeniu czujników aby wskazania z nich pojawiły się na conversie
Cytat:
|
Jest kilka oznaczeń czujników , wiesz może czy każdy zadziała czy potrzeba dedykowany model?
|
nie, wybierałem te na 433MHz do s-max/mondeo4
w rosyjskim wątku są zdjęcia czujników starego i nowego typu (nowsze mają mniejszą stopkę), ale można je dowolnie mieszać
Cytat:
|
Czy mogę włączyć ELMconfigiem tą opcję zanim będę miał czujniki?
|
tak
Cytat:
|
Jeśli tak to convers będzie wywalał jakiś błąd jak się domyślam.
|
jeździłem z aktywnym TPMS przed założeniem czujników i nic nie pojawiało się
za to dziś pojawiło się poniższe mimo, że ciśnienie nie zmieniło się
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Cytat:
|
A sprawdzałeś napięcie baterii każdego czujnika przed zamontowaniem na felgi ?
|
nie, kupiłem czujniki wyglądające jak nówki więc ich nie dziurawiłem