Cytat:
|
Rozumiem że podczas jazdy na skręconych kołach też nie masz żadnych nietypowych objawów ?
|
Tylko podczas jazdy na wprost i głównie jazda na przysłowiowym luzie albo ze stałą prędkością do 50 km/h ---> im mniejsza prędkość tym stuki głośniejsze
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Takie walnięcie najbardziej słychać gdy koło wpada całą swoją objętością w dziurę jadąc ok 15 km/h na luzie ...
Strasznie nietypowa i trudna do zdiagnozowania przyczyna, bo wszystko co wskazywało na jakieś przyczyny to wyeliminowałem i tak wymieniłem:
- amortyzatory (przód/tył)
- Łożyska + poduszki na McPersonie
- Osłony + odboje
- Łącznik stabilizatora
- Tuleje drążka stabilizatora (przód/tył)
I to by było na tyle co było potrzebne do wymiany w zawieszeniu - reszta zawieszenia według dwóch badań w dwóch różnych stacjach diagnostycznych (szarpaki itp.) jest idealna bez najmniejszych luzów.
Chyba faktycznie dam sobie spokój z tym stukaniem, bo niebawem wymienię pół auta, a stukać i tak będzie ;/
No i właśnie ostatnie co mi i mechanikowi przyszło do głowy to ta półoś i wszystko co z nią związane, a głównie podpora i przegub wewnętrzny ...