Witam.
Od razu zaznaczam że jestem zielony w temacie, ale zainteresował mnie on ponieważ można z denso uzyskać jeszcze lepszy sprzęt, a i przy sprzedaży wartość autka rośnie
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..
Przeczytałem cały wątek, ale pewnie połowę przemknęło mojej uwadze (czytałem przy drinkach
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.).
Na początek wyrazy szacunku dla
benio ponieważ startował praktycznie sam od zera i udało się uruchomić cały sprzęt.
A teraz pytania. Nie interesuje mnie podłączenie kamery tylko dekodera dvbt, a dzięki dekoderowi również odtwarzanie filmów z pena. Było już wspomniane czy można podłączyć sygnał rgb bezpośrednio ze złącza scart. Moim skromnym zdaniem jeżeli na wyjściu z dekodera mamy sygnał rgb to myślę że jest to możliwe,nie wiem tylko jak jest z poziomami napięć,powinno to być znormalizowane, ale nie wiem czy sprzęt domowy "zgodzi" się ze sprzętem samochodowym.
benio wspomniał że adapter Mari ma wyjście i wejście rgb. Jest to pewnie tym podyktowane że albo mamy sygnał z Mari, albo z dvd dlatego orginalne dvd podłaczone jest pod wejście rgb. Jeżeli chciałoby się podłączyć dekoder należy samemu zrobić przełącznik sygnału dvd/dvbt. Jeżeli się mylę proszę o poprawienie. Następna prośba jest o podanie na której kostce i pinie w denso jest rgb i sync. Link do schematu jest nieaktualny. No i ostatnie pytanie. Jeżeli leci obraz tv to jak zachowuje się ekran dotykowy tzn czy jest nieczuły na dotyk.