View Single Post
Stary 27-04-2014, 20:32   #256
pribina
ford::beginner

Model: Ford Focus II
Silnik: 1.6 TDCi 90KM cDPF
Rocznik: 2010
Domyślnie Re: [mk3][mk4]Forscan - program do diagnostyki i nie tylko

Cytat:
Napisał 1endzi Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
rzuć okiem czy masz gdzieś taką puszkę (jak w załączniku, grubsza pucha), w szczególności między chłodnicą a blokiem silnika
Taki element jest umieszczony pionowo w przedniej części komory silnika. Dookoła jest osłona termiczna, ale już na pierwszy rzut oka widać trzy przewody elektryczne (w tych samych miejscach co na zdjęciu) oraz jedną rurkę do której jest podłączony gumowy przewód (na zdjęciu to ta krótsza metalowa). U mnie nie ma tej dłuższej metalowej rurki (no chyba, że jest jakoś inaczej wygięta).

Cytat:
Napisał benio Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Wrzuć fotkę tabliczki znamionowej ze słupka B pasażera to Ci napiszę, czy masz DPF'a.
1 e13*2001/116*0144
7 *WF0PXXGCDPAR55212
Q 1835kg
7Q 2990kg
KA 1010kg
5 6 975kg
K DA3 0.54

Dziś pobrałem najnowszą wersję Forscana i udało mi się znaleźć jeden PID w zakładce PCM, który ma w opisie jakieś nawiązanie do DPF. Nazywa się "DP_DPF". Jutro postaram się sprawdzić na działającym silniku jakie są odczyty tego parametru.
pribina jest offline   Odpowiedź z Cytatem