Odp: Pytanie o paramertr z odczytu danych w ForScanie
wartość wskazująca odległość od ostatniej próby wypalania nie oznacza że proces dobiegł końca - komputer w czasie jazdy oczekuje na dogodne warunki pracy silnika i rozpoczyna proces wypalania, jeśli zgasisz silnik w trakcie to licznik masz na 0, ruszasz i lecą kilometry od ostatniej próby
jeśli nie możesz doprowadzić wypalania do końca to radzę ci abyś skoczył na trasę - myślę że w 50 km komputer spokojnie znajdzie ci warunki skoro tak często próby przeprowadza ( w niedzielę wracałem z żoną i dziećmi od znajomych ( 2 km ), obroty delikatnie były wyższe niż normalnie na biegu jałowym jak podjechałem pod dom, po drodze młoda mówiła że jakoś huczy samochód, turbnina i wentylator waliły na full obrotach, dzieciaki z żona wysiadły a ja w trasę i prawie 40 km zrobiłem domyślając się że DPF się pali - nie myliłem się )
wyzerować se możesz ale tylko raz ale po regeneracji mechanicznej/chemicznej, jak martwisz się o jakość oleju i masz go za dużo to lepiej se wypal serwisowo z forscana i wymień filtr i olej - tylko porządny a nie tani z beczki nn pochodzenia, dodatkowo planuj czasami dłuższy wyjazd - wycieczkę
|