Cytat:
|
Bump:
odpowiedział mi na priva:
"No, ST/RS modules reading function has a bug which will be fixed only in next release "
a tak w ogóle jak już to będzie działało, to będzie można wgrać do STka soft od RS500?? :-O
|
Mayak, dzięki za pomoc. Zadałem to pytanie na rosyjskim forum i odpowiedział mi dokładnie tak samo. Pytanie kiedy będzie następny release (też mu już zadałem to pytanie).
Co do wymiany firmware-u pomiędzy RS500-RS-ST.
IMHO te auta zbyt się różnią:
RS500 w stosunku do RS-a ma inny ICek, większą średnicę wydechów, zmieniony dolot, takie same wtryski ale pompa paliwa jest drastycznie inna (większe ciśnienie paliwa i pobór prądu) dzięki czemu nie jest ubogo przy maksymalnych/akceptowalnych wydajnościach wtrysków w okolicach 350 KM (btw seryjne wtryski w RSie i pompa kończą się w granicy 370 KM - i tak to auto jeździ bardzo ubogo a fabrycznie EGT może być nawet 1050 stopni).
Fajna będzie opcja przywracania Mapy CK lub CJ (która IMHO jest najlepszą seryjną mapą do RSa - strzela marchewkami jak szalony ;-) ) ale wgranie tego do ST-ka który ma mniejsze turbo, mniejsze wtryski i inną pompe paliwa (poza innymi różnicami mechanicznymi w bloku etc - np RS jest zakuty fabrycznie i ma plazmowane tuleje) jest proszeniem się o kłopoty.
IMHO wgrywanie firmware RS-> ST bez sensu....
Oczywiście moge się mylić.
Reasumując - czekam na kolejną wersję.