Temat: [Focus 2004-2008] Czy ktoś domontowywał TEMPOMAT?
View Single Post
Stary 04-06-2014, 09:07   #575
KrisSzy
ford::average

Model: Mondeo
Silnik: 2.0 Ecoboost / Powershift
Rocznik: 2010
Domyślnie Odp: Czy ktoś domontowywał TEMPOMAT?

Cytat:
Napisał mayak Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Bump:
odpowiedział mi na priva:
"No, ST/RS modules reading function has a bug which will be fixed only in next release "

a tak w ogóle jak już to będzie działało, to będzie można wgrać do STka soft od RS500?? :-O
Mayak, dzięki za pomoc. Zadałem to pytanie na rosyjskim forum i odpowiedział mi dokładnie tak samo. Pytanie kiedy będzie następny release (też mu już zadałem to pytanie).

Co do wymiany firmware-u pomiędzy RS500-RS-ST.

IMHO te auta zbyt się różnią:

RS500 w stosunku do RS-a ma inny ICek, większą średnicę wydechów, zmieniony dolot, takie same wtryski ale pompa paliwa jest drastycznie inna (większe ciśnienie paliwa i pobór prądu) dzięki czemu nie jest ubogo przy maksymalnych/akceptowalnych wydajnościach wtrysków w okolicach 350 KM (btw seryjne wtryski w RSie i pompa kończą się w granicy 370 KM - i tak to auto jeździ bardzo ubogo a fabrycznie EGT może być nawet 1050 stopni).

Fajna będzie opcja przywracania Mapy CK lub CJ (która IMHO jest najlepszą seryjną mapą do RSa - strzela marchewkami jak szalony ;-) ) ale wgranie tego do ST-ka który ma mniejsze turbo, mniejsze wtryski i inną pompe paliwa (poza innymi różnicami mechanicznymi w bloku etc - np RS jest zakuty fabrycznie i ma plazmowane tuleje) jest proszeniem się o kłopoty.

IMHO wgrywanie firmware RS-> ST bez sensu....

Oczywiście moge się mylić.

Reasumując - czekam na kolejną wersję.
KrisSzy jest offline   Odpowiedź z Cytatem