Cytat:
|
nikt jeszcze mi nie wspominał o tym że radia np z mondeo może nie grać w focusie.
na pewno lepsze jest sony. tylko jest również droższe. patrząc po cenach używek z allegro to sony jest raz droższe niż CD6000 a różnica w jakości muzyki dla przeciętnego użytkownika(takiego jak ja) jest nieznaczna.
ja nie widzę różnicy przy normalnym słuchaniu radia. dopiero przy głośniejszym ustawieniu radia słychać delikatną różnicę.
|
Dla mnie róznica jest kolosalna, własnie dziś wyjąłem z mojej foki FL owalne 6000CD i wrzuciłem sony mp3 oznaczenie ....Island -KW2000. Panie , toć to totalnie inna klasa radia i dźwięku, DSP - 3 warianty dzwieku , korektor fabryczny , pop, rock, classik i coś tam jeszcze i do tego mozliwość regulacji TONE tonów basy, soprany , mid czyli mozna ustawić naprawdę fajnie , po przekładce aż mnie zdziw wziął jak te fabryczne głosniki ładnie idą ;o). TO jest mój 3 ford w ciągu 7 lat w tym 2 foka mk2 i był jeszcze mondek mk4 i we wszytkich było te posrane radio ford 6000CD które najgorzej to chyba grało w mondeo gdzie miałem 8 głosników, gościu który kupił odemnie samochód dzwonił zapytać czy te radio przypadkiem zepsute nie jest ;o) (jak to ktoś ładnie zapodał na forum audio w mondeo gra jak gramofon bambino).
Ludzie nie piszcie więc że nie ma róznicy , bo trzeba być chyba głuchym jak pień aby jej nie zauważyć, żadne tam wymiany głosników nic nie dadzą jak jedn. sterująca jest to D__Y. Rozważałem wstawienie nowej ramki 1din i jakiegoś pioneera ale suma sumarum taki zestaw nie wyglądałby imponująco a po drugie kosztowałby dużo drożej z racji przymusu zakupu wiązki sterującej pilotem spod kierownicy, ramki itp. Na allegro mozna ustrzelić SONIAKA za 400-800 zł używakę lub fabrycznie nowe, trzeba tylko do Foki brać z oznaczeniem KW2000 bo to jest radio dedykowane do foki, żadne tam GDS(mondeo) czy MCA(wymaga wzmacniacza fordowskiego) bo mogą być problemy.