Temat: [Focus 2004-2008] Radio Ford CD 6000 MP3
View Single Post
Stary 04-07-2014, 22:13   #53
nikita33
ford::amateur

Imię: igor
Model: Focus MKII sport , Mondeo MK4, Focus MKII FL , ASTRA H 1,6, Grand scenic III
Silnik: 1,9 130km
Rocznik: 2011
Domyślnie Odp: Radio Ford CD 6000 MP3

Cytat:
Napisał rav89 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
nikt jeszcze mi nie wspominał o tym że radia np z mondeo może nie grać w focusie.

na pewno lepsze jest sony. tylko jest również droższe. patrząc po cenach używek z allegro to sony jest raz droższe niż CD6000 a różnica w jakości muzyki dla przeciętnego użytkownika(takiego jak ja) jest nieznaczna.

ja nie widzę różnicy przy normalnym słuchaniu radia. dopiero przy głośniejszym ustawieniu radia słychać delikatną różnicę.
Dla mnie róznica jest kolosalna, własnie dziś wyjąłem z mojej foki FL owalne 6000CD i wrzuciłem sony mp3 oznaczenie ....Island -KW2000. Panie , toć to totalnie inna klasa radia i dźwięku, DSP - 3 warianty dzwieku , korektor fabryczny , pop, rock, classik i coś tam jeszcze i do tego mozliwość regulacji TONE tonów basy, soprany , mid czyli mozna ustawić naprawdę fajnie , po przekładce aż mnie zdziw wziął jak te fabryczne głosniki ładnie idą ;o). TO jest mój 3 ford w ciągu 7 lat w tym 2 foka mk2 i był jeszcze mondek mk4 i we wszytkich było te posrane radio ford 6000CD które najgorzej to chyba grało w mondeo gdzie miałem 8 głosników, gościu który kupił odemnie samochód dzwonił zapytać czy te radio przypadkiem zepsute nie jest ;o) (jak to ktoś ładnie zapodał na forum audio w mondeo gra jak gramofon bambino).
Ludzie nie piszcie więc że nie ma róznicy , bo trzeba być chyba głuchym jak pień aby jej nie zauważyć, żadne tam wymiany głosników nic nie dadzą jak jedn. sterująca jest to D__Y. Rozważałem wstawienie nowej ramki 1din i jakiegoś pioneera ale suma sumarum taki zestaw nie wyglądałby imponująco a po drugie kosztowałby dużo drożej z racji przymusu zakupu wiązki sterującej pilotem spod kierownicy, ramki itp. Na allegro mozna ustrzelić SONIAKA za 400-800 zł używakę lub fabrycznie nowe, trzeba tylko do Foki brać z oznaczeniem KW2000 bo to jest radio dedykowane do foki, żadne tam GDS(mondeo) czy MCA(wymaga wzmacniacza fordowskiego) bo mogą być problemy.
nikita33 jest offline   Odpowiedź z Cytatem