Temat: [Galaxy 2000-2006] Słabo działająca klimatyzacja
View Single Post
Stary 09-07-2014, 19:29   #121
amiela
ford::amateur

Imię: Amelia
Model: Galaxy
Silnik: 2,0
Rocznik: 2002
Domyślnie Odp: słabo działająca klimatyzacja

Cytat:
Napisał plusz730 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A jak myślisz?
Kolego plusz730 czy mogę prosić o zerknięcie na moje posty w tym topicu? U mnie jest już 4 (!) kompresor - 3 pierwsze nówki Nissens a teraz używka ale oryginał z Galaxy po pełnej regeneracji, nowy zawór rozprężny, nowe sprzęgiełko z kółkiem, nowa chłodnica Nissens. I kolejny raz pali cewkę i sprzęgło... Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Na co stawiałbyś? Koło pasowe i napinacz sprawdzony. Błedów nie ma (odczyt odczyt błędów IDS VCM II).
Warsztat (30 lat praktyki) rozkłada ręce - stawiają już tylko na elektronikę. Czy iść w tym kierunku? Ale gdzie szukać?

Na postoju po wymianie całości (ostani kompresor) auto pracowało kilka godzin - ciśnienia wzorcowe. Wyjechało na trasę to działało dosłownie 150 km, a w pewnym momencie poszedł dym z nadkola - całe szczęście klima na czas wyłączona i nadpaliły się tylko zderzaki gumowe na sprzęgiełki.

Gdzie szukać?
amiela jest offline   Odpowiedź z Cytatem