Temat: [Galaxy 2000-2006] Słabo działająca klimatyzacja
View Single Post
Stary 10-07-2014, 22:05   #134
plusz730
ford::average

Imię: Andrzej
Model: Sharan
Silnik: AUY 1,9 TDI
Rocznik: 2001
Domyślnie Odp: słabo działająca klimatyzacja

Cytat:
Napisał DDiablo Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jeden parownik gazu wchodzi 700g +-50g

Na szybko przejrzałem i LP jest za wysokie chyba? Ile powinno być? Hp mówisz za niskie to ile powinny wynosić oba? Bo kolega plusz730 nie podał mi jakie ciśnienia powinny być. A gość nie jest z tych co napełnią tylko i kasują kasę, bo samochody naprawia i u siebie w tdi wymieniał zawór rozprężny więc coś tam ogarnia. Wcześniej jeździłem do takiej babki co napełniała, ale ona tylko napełnia i nic się nie zna.
Dobra LPokoło 1,7-2,3 barów, więc mam dużo za duże.
HP 5-19 barów w zależności ile ciepła zostanie pobrane przez parownik.

Czyli co zawór w sprężarce a nie rozprężny? Jaki koszt?
No widzisz pisałem o ciśnieniach jakiś czas temu.
LP masz zdecydowanie za duże.Pisałem Tobie o tym na wiadomo jakim forum. Wytłumacz mi proszę dlaczego szukasz tam gdzie nie trzeba. Przecież pisałem w czym masz problem, a Ty dalej szukasz ze szklaną kulą i fusami.
Poza tym podobno sprawdzili Tobie szczelność azotem w pół godziny i było szczelne.. Ktoś chyba na tym forum pisał, że kto ma czas sprawdzać szczelność 12h. No ja mam czas. Jak widać pół godziny to jakaś kpina.
Wymień wreszcie ten zawór wydajnościowy w płycie zaworowej, a Twoje problemy znikną i będziesz cieszył się chłodem w aucie.
Pozdrawiam
plusz730 jest offline   Odpowiedź z Cytatem