Obroty są takie na obrotomierzu. Silnik pracuje dobrze. Samochód nie gaśnie, nie jest za cichy/głośny. Jedzie prawidłowo. Zbiera się również wyśmienicie (bierze od samego dołu). Dzisiaj odłączę akumulator i zrobię reset komputera.
Mam taki mały podręczny komputer do odczytywania i kasowania błędów. Poszukam w nim, czy jest opcja sprawdzenia obrotów.
Dodam, że po ustawieniu szczelin na świecach, samochód schodząc z obrotów już nie szarpie (czasem się to zdarzy lecz bardzo rzadko).
No więc. Zrobiłem dzisiaj reset komputera wg tego poradnika
reset komputera. Trochę potem pojeździłem i obroty są na tym samym poziomie. Sprawdziłem swoim komputerkiem i żadnych błędów nie ma, żadne kontrolki się nie świecą. (na tym komputerku nie da się odczytać obrotów) Samochód nie szarpie, wszystko jest w jak najlepszym porządku. Chyba ten model tak ma. Był kilka razy u mechanika, robił on jazdy testowe i także się do tego nie przyczepił. Dodam, ze prędkościomierz pokazuje mi 5-10 km/h mniej niż jest w rzeczywistości. Myślałem, że ma to coś wspólnego z obrotomierzem ale wątpię. Więc sprawę zostawię tak jak jest, chyba, że ktoś coś podpowie, co mogę sam sprawdzić.
Dodam jeszcze, że światła nie przygasają, samochodem nie telepie.