Cytat:
|
Witam jakieś 3 lata temu kupiłem laptopa, ale od pewnego czasu co jakiś czas laptop się zawiesza jest problem z rozruchem nie działa karta sieciowa. Już parę razy był w naprawie ale nic to nie pomaga po jakimś czasie usterki powracają. Pan z serwisu zasugerował mi że mam po prostu zniszczyć laptopa i żądać wymiany na nowy , gdyż mam wykupiona gwarancje. Co o tym sądzicie?, czy nie będę miał z tego powodu problemu z wymiana, dodam że w umowie jest wyraźnie napisane , jeśli sprzęt ulegnie uszkodzeniu w stopniu nie do naprawienia to zostanie wymieniony na nowy.
|
A moja historia jest taka: mój znajomy, kupił laptopa, od razu go ubezpieczył w ubezpieczalni dodatkowo, na miesiąc czy dwa przed końcem ubezpieczenia potraktował go młotkiem przez plecak (celował w miejsce gdzie jest dysk), zadzwonił do ubezpieczalni, że ma rozwalony laptop (na skutek upadku bagażu z dużej wysokości i późniejszego transportu samolotem - miał bilety w razie co) i kazali mu się zgłosić do sklepu gdzie go kupował, żeby oszacowali co z nim jest, pokazał sprzedawcy, koleś chciał naprawiać, po rozmowach i tym co zobaczył w torbie to podpisał coś w rodzaju "szkody całkowitej - nie nadaje się do naprawy", kwitek do ubezpieczali, potem nastąpiła próba cudownego leczenia laptopa raz jeszcze, ale ostatecznie padła decyzja - zapraszamy Pana do sklepu w celu wybrania nowego laptopa.
Kolega dowiedział się w sklepie, iż może wybrać sobie laptopa za nieco ponad 3 tyś. taka wartość jak zakupiony "stary". Tego również ubezpieczył (jakoś 300zł) na podobny wypadek
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Powodzenia w walce
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.