View Single Post
Stary 04-09-2014, 21:53   #29
tedi_k
FCP member

Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
Domyślnie Odp: EcoBoost 1.0l I3 przełączenie 100 koni -> 125 koni

Cytat:
Napisał mjprzem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
...kolega "mmisza" zadal pytanie i cisza nastałą-tak jakby to jakas tajemnica była....
Jak już kolega zauważył powyżej pytanie padło po północy a odpowiedź na nie udzieliłem trochę po 9 rano. Sorki aż za takie opóźnienieGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Nie do końca "kumam" wątki w Twojej odpowiedzi...
Powtórzę więc - mój post o "ulżeniu" odnosił się do Twojego oskarżenia o "komercję"... Pewnie bym siedział Cicho i miał "uszy po sobie" gdyby rzecz dotyczyła usług dostępnych "prawie powszechnie" a my tutaj stosowali byśmy niecne praktyki dumpingowej ceny...
Otóż rzecz się ma tak, że praktycznie DOKŁADNIE NIKT tego co robimy my z mayakiem nie robi! Można od biedy coś podobnego zrealizować u Docento w Białymstoku. Czyli "JEŚLI NIE MY TO NIKT" po prostu! Co ciekawe proszę sprawdzić także na tych forach zagranicznych ilu ludzi to potrafi - na dokładny przepis wykonania przełączenia 2.0TDCi na Delphi ze 140 -> 163PS w Mondeo MK4 w całej Europie wpadł tylko jeszcze jeden Szwed! I to ładnych parę tygodni po mnie...
Możesz wierzyć albo nie, ale to po prostu nie są prymitywne czynności, o które jak poprosisz znajomka z ASO to Ci "machnie" po koleżeńsku... Choćby z bardzo prozaicznej przyczyny - po prostu nie będzie wiedział co wgrać... Aby to wiedzieć trzeba przeanalizować konfiguracje softu setek samochodów - w tym specjalizuje się kolega mayak i ja zawsze podziwiam jego cierpliwość... Trwa to dziesiątki i setki godzin - cóż więc dziwnego, że parę groszy za to bierzemy? To jest nasza praca w to włożona a nie wynik użycia wujka googla...

Ostatnio edytowane przez tedi_k ; 04-09-2014 o 21:58
tedi_k jest offline   Odpowiedź z Cytatem