Gdyby problem był w pomiarze...
Po nakręceniu tego pierwszego filmiku odpiąłem miernik od klemy i połączyłem mocnym zaciskiem.
Znajomy przeprowadzał w ten sam sposób , tym samym miernikiem na swoim focusie (też 2004 1.6 benzyna) i nie było tam takich skoków. Sprawdzałem też swoim miernikiem jego auto i tam tak nie skakał. U mnie tylko przytknę końcówki miernika i zaczyna się szatański taniec.
Kiedy robiłem pierwsze pomiary jakiś czas temu tym samym miernikiem to wtedy tak nie wariował. Wtedy po kilku sekundach wynik się stabilizował do jednej wartości. Co się mogło stać od tego czasu?
Czy może ten moduł sterujący już się przepalił? (ten za schowkiem od pasażera) Tylko wtedy klima czy inne rzeczy nie działałyby poprawnie. A u mnie jest okej. Czy można ten moduł wymienić jak zwykłą część czy trzeba programować jak np. kluczyki?
Spróbuje z tym radiem i odepnę ten zestaw słuchawkowy.
Jeśli macie jakieś pomysły to bardzo chętnie przeczytam.
Pozdrawiam!
Bump:
Cytat:
|
acha- bo jak bys miał taki pobor pradu to akumulator nie wytrzymałby 24 godzin bez odpalania. a skoro pisales 2-3 dni tzn ze pobor musi byc mniejszy od 2-3Amperow.
.
|
Jak pisałem w pierwszym poście : pomiar wskazywał wtedy 0,65 i po około 2 dobach bateria była pusta.
W tej chwili nie wiem jak się szybko wyładowuje, ponieważ cały czas odpinam klemę przed dłuższym postojem...