Odp: Śmierdząca klimatyzacja
Witaj czarny kot mam tak samo. W maju robiłem przegląd wymiana filtra węglowy ozonowanie
było ok do września.Śmierdzi tylko przez chwilę później ok. Pojechałem tam z powrotem powiedziałem co jest grane więc facet powiedział że trochę to potrwa z 2 godziny ponieważ wyciągnie filtr i potraktuje parownik chemicznie kilka razy więc tak długo.Odebrałem autko przez dwa tygodnie było ok czułem samą chemię. Niestety smrodek wrócił tak jak pisałem tylko przy pierwszym odpaleniu klimy potem ok. Najbardziej było czuć gdy jechałem do pracy rano zimno klima załączona a po południu ostatnio cieplutko 22 stopnie odpalam klime i smrodek.Facet od klimy powiedział często ludzie popełniają błąd jadąc na klimie gdy już dojeżdżamy do celu powinno się wyłączyć klimę tylko sam nawiew żeby osuszyć parownik z wilgoci.Teraz jest chłodno i przestało śmierdzieć problem następuje gdy temperatura jest wysoka na dworze.Jeszcze co do przeglądu robię go w firmie robiącą tylko klimatyzację Hella
Piszecie jak dobrze zrozumiałem ozonowanie robi się na wcześniej wyjętym filtrze. W tej firmie Facet najpierw wymienił przy mnie filtr a potem ozon 20 minut.
Ostatnio edytowane przez miras500 ; 25-10-2014 o 22:46
|