![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#91 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 16-11-2009
Model: Ford Mondeo Mk5
Silnik: 1.5
Rocznik: 2016
|
Jak masz zwykły filtr to przejdzie a przez węglowy nie.
|
|
|
|
|
|
#92 |
|
ford::average
![]() Imię: Krzysiek
Model: Mondeo MK4 Titanium aut.
Silnik: Duratorq 2.0L 143PS
Rocznik: 09.2008
|
zamówiłem sobie przetwornicę na alledrogo - wybór padł na 300/600W - z zasilaniem i z zapalniczki i bezpośrednio z akumulatora (ta 2 opcja wydaje mi sie bardziej bezpieczna dla instalacji el.)
przetwornica działa (ale muszę ją wymienić, bo przyszła strasznie brudna, w niekompletnym opakowaniu - jakby jakiś zwrot lub leżak magazynowy - sprzedawca z allegro wysłał kurierem już 2 sztukę kompletną na wymianę), podłączyłem ją w mazdzie 2 do zapalniczk i po 45 minutach i poborze prądu przez ozonator (145W) urządzonko było zimne, silnik miałem wrażenie, że nawet nie odczuł tego Ostatnio edytowane przez mefkm ; 08-04-2014 o 10:09 |
|
|
|
|
|
#93 |
|
![]() Zarejestrowany: 27-05-2008
Model: MK4
Silnik: 2.0
Rocznik: 2007
|
Witam.Mam dziwny problem ze swoją klimatyzacją w MK4 zawsze po pierwszym włączeniu klimy z nawiewem zaśmierdzi później tego smrodu nie czuć.Pan z ASO powiedział że to może być jakaś nieszczelność i dlatego po pierwszym włączeniu czuć a później przechodzi dodam że wszystkie filtry były wymieniane w maju,czy on ma racje dla mnie czuć nie jakimś czynnikiem tylko grzybem
|
|
|
|
|
|
#94 |
|
![]() Zarejestrowany: 21-05-2008
Model: Ford Mondeo MK4
Silnik: 2.0 PB
|
Witaj czarny kot mam tak samo. W maju robiłem przegląd wymiana filtra węglowy ozonowanie
było ok do września.Śmierdzi tylko przez chwilę później ok. Pojechałem tam z powrotem powiedziałem co jest grane więc facet powiedział że trochę to potrwa z 2 godziny ponieważ wyciągnie filtr i potraktuje parownik chemicznie kilka razy więc tak długo.Odebrałem autko przez dwa tygodnie było ok czułem samą chemię. Niestety smrodek wrócił tak jak pisałem tylko przy pierwszym odpaleniu klimy potem ok. Najbardziej było czuć gdy jechałem do pracy rano zimno klima załączona a po południu ostatnio cieplutko 22 stopnie odpalam klime i smrodek.Facet od klimy powiedział często ludzie popełniają błąd jadąc na klimie gdy już dojeżdżamy do celu powinno się wyłączyć klimę tylko sam nawiew żeby osuszyć parownik z wilgoci.Teraz jest chłodno i przestało śmierdzieć problem następuje gdy temperatura jest wysoka na dworze.Jeszcze co do przeglądu robię go w firmie robiącą tylko klimatyzację Hella Piszecie jak dobrze zrozumiałem ozonowanie robi się na wcześniej wyjętym filtrze. W tej firmie Facet najpierw wymienił przy mnie filtr a potem ozon 20 minut. Ostatnio edytowane przez miras500 ; 25-10-2014 o 22:46 |
|
|
|
|
|
#95 | |
|
![]() Imię: Krzys
Model: Mondeo MK4 Titanium
Silnik: 2.0 Pb 140 Qńa
Rocznik: 2009
|
Cytat:
pozdrófka |
|
|
|
|
|
|
#96 |
|
![]() Zarejestrowany: 27-05-2008
Model: MK4
Silnik: 2.0
|
Ale jak myślicie to jest wina jakiegoś wycieku bo później przestaje śmierdzieć czy jest zagrzybiona klima. Miras500 czy w końcu przestało czuć tą klimą
|
|
|
|
|
|
#97 |
|
![]() Zarejestrowany: 21-05-2008
Model: Ford Mondeo MK4
Silnik: 2.0 PB
|
teraz jak jest chłodno to nic nie czuć
|
|
|
|
|
|
#98 |
|
![]() Imię: Krzysiek
Model: Mondeo MK4 Titanium aut.
Silnik: Duratorq 2.0L 143PS
Rocznik: 09.2008
|
ja ozonuje auto ok 1h (wydajnośc ozonatora 7g/h), niestety pomaga na kilka tygodni, jakos nie mam czasu, aby zrobić serię zabiegów i aby efekt był trwalszy
niestety z mechaniki jestem noga i leń, stąd wyciągnięcie filtra nie wchodzi w grę - filtr papierowy wymieniony jakieś 2 tyg. temu, ozon powinien przejść jęśli ktoś, z okolic Gliwic, potrafiłby wyciągnąć ten filtr i potraktować parownik pianką - w zamian mogę wykonać zabieg ozonowania |
|
|
|
|
|
#99 | |
|
![]() Imię: Krzys
Model: Mondeo MK4 Titanium
Silnik: 2.0 Pb 140 Qńa
Rocznik: 2009