Witam,
W końcu jestem po wszystkim - mam zamontowaną i grzejącą nagrzewnicę PTC !!!
Nagrzewnicę kupiłem od Mondeo MK4 z 2012 roku za 120 zł
Żeby ją zamontować musiałem odkręcić cały metalowy koszyczek ( zasłania on dostęp do zaślepki nagrzewnicy PTC ) na którym trzyma się manetka zmiany biegów i cały plastik osłony manetki. Oczywiście wszystko po odkręceniu odciągnołem do tyłu bez wyjmowania.
Pierwszy raz korzystałem z interfejsu na STN11170 i programu ELMconfig - był stres ale już jest okey. FORSCAN - też całkiem przyjemny program choć nie można zmieniać opcji jak w ELMconfig.
Co do wyświetlania stanu nagrzewnicy na wyświetlaczu to operacja zakonczyła sie niepowodzeniem gdyż niezależnie jak bym nie ustawił pokazywał załączoną równoczesnie z % użycia gdy % były wyłączone to i wyświetlanie czy włączona czy nie też znikało. Przy % cały czas "piszczał" głośniczek bo % ciągle się zmieniały - MASAKRA. Próbowałem już wszelkich kombinacji które były omawiane na forum i zostawiłem bez wyświetlania stanu ale najważniejsze że grzeje.
Jak by ktoś miał pomysł na to wyświetlanie stanu to proszę o info.
Gdy silnik nie pracuje PTC też nie działa, dopiero po załączeniu silnika gdy temperatura nastawiona na klimatroniku jest wyższa niż aktualna otoczenia załącza sie PTC. W ustawieniu na MAX po paru chwilach żar leci z nawiewu, obieg zamknięty oczywiście
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Alternator mam 120A DENSO - praktycznie po załączeniu świateł długich, radia, nie zauważyłem spadku mocy PTC.
Dziekuję wszystkim za pomoc i za rady których tutaj udzielacie, wiadomo jak coś robi się pierwszy raz to łatwo nie jest.
Pozdrawiam i czekam na ewentualne info w sprawie wyświetlania stanu załączenia ale bez %.